AcasăJUSTIȚIEMajorarea vârstei de pensionare pentru magistrați mai are de așteptat! Ministrul Justiției...

Majorarea vârstei de pensionare pentru magistrați mai are de așteptat! Ministrul Justiției s-a răzgândit: „Nu este oportună”

Stelian IonMajorarea vârstei de pensionare pentru magistrați mai are de așteptat! Ministrul Justiției s-a răzgândit: „Nu este oportună”

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, anunțase la sfârșitul lunii trecute că va propune creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, astfel încât să nu mai poată ieși la pensie la 48 de ani.

Iată că, după numai o săptămână oficialul s-a răzgândit și a ajuns la concluzia că nu este oportună.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată”, arată ministrul Justiţiei, într-un comunicat de presă transmis joi.

Actul normativ la care face referire ar urma să intre în vigoare începând cu 1 Ianuarie 2022.

„Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluţii pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experienţa lor la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie şi să se simtă pe deplin apreciaţi pentru munca pe care o depun”, spune Stelian Ion.

Deficit de magistrați

În ultima zi din 2020, ministrul Justiției declara că deficitul de judecători vizează sute de magistrați, iar pentru rezolvarea acestei probleme va propune în viitorul apropiat creșterea vârstei de pensionare.

„În tot parcursul anului 2020 nu s-a ținut niciun examen de admitere în magistratură, în urma unei decizii CCR, neurmată de adoptarea unei legi. În prezent există un proiect de Lege în Parlament cu privire la care voi insista să fie adoptat în regim de urgență în cursul zilei ianuarie care să permită deblocarea acestei situații. Nici transferuri nu s-au mai putut face. Este obligatoriu să avem această lege deblocată.

Există multe cereri de pensionare care mă îngrijorează. Pe viitor este foarte clar faptul că vom propune creșterea vârstei de pensionare, astfel încât un magistrat să nu mai poată ieși la pensie la 48 de ani. Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistrații sunt în toată puterea, au o experiență deplină și pot da cel mai mult Justiției”, a declarat atunci ministrul Stelian Ion.

author avatar
Andreea Vlad
299 afisari

4 COMENTARII

  1. Se probeaza, indubitabil , ca si acest ministru USR, la fel ca si ceilalti- majoritatea din fostii ministri PSD-isti-
    si-a insusit ” FRICA SISTEMULUI” – din cauza locintei „BUCLUCASE ” – si dovedeste ca v-a ramane, ca si ceilalti predecesori, cu exceptia prof. Tudorel Toader, o „RUSINE” pentru acest minister .
    Cred ca , acesta, trebuie consultat, de un medic psihiatru responsabil, pentru a i-se constata discernamantul , din moment ce el considera „NORMAL ” ca, judecatorii si procurorii, sa continua sa iasa la pensie la 47-48 ani, sa beneficieze de pensie SPECIALA , sa intre in AVOCATURA- ca doar nu are suficient venit- apoi , ca AVOCAT, sa faca numai TRAFIC DE INFLUIENTA sau,dupa caz , AMENINTARI, asupra fostilor ” UCENICI „, pentru a-si duce zilele, de pe azi pe maine.
    Aceasta este cruda realitate a justitiei romane !!!!

  2. Da, m-am inselat. E un baiat destept. Credeam ca e o secatura, un jurist de duzina de care e plina tara, o secatura dispusa sa faca orice pentru a-l sluji pe alt prost: Johannis. Un parvenit, slab profesional, un penal in stare sa fure, doar sa aiba ocazia si conjunctura. Ei, m-am inselat. e un tip OK.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger