AcasăJUSTIȚIEMafia permiselor auto de la Suceava: banii erau ascunşi în ligheane şi...

Mafia permiselor auto de la Suceava: banii erau ascunşi în ligheane şi în pereţi

politiaMafia permiselor auto de la Suceava: banii erau ascunşi în lighane şi în pereţi

67 de percheziții au avut loc joi dimineață în București și în județele Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, în trei cauze cu infracţiuni de corupție, spălarea banilor și constituirea unui grup infracțional organizat, a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

Direcția Națională Anticorupție anunță, într-un comunicat de presă, că în urma perchezițiilor au fost ridicate sume mari de bani: peste un milion de euro, aproape 800.000 de dolari, 37 de ceasuri de lux, brățări, pandantive și lănțișoare de aur, dar și 8 autoturisme de lux.

De asemenea, potrivit procurorilor, gruparea cercetată ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani, pe două paliere: în legătură cu susținerea și promovarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Gruparea infracţională se ocupa cu eliberarea permiselor şi cu înmatricularea maşinilor

Gruparea ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani, pe două paliere: în legătură cu susţinerea şi promovarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Anchetatorii susţin că persoanele care nu aveau acces direct la examinatori, în cazul în care doreau să le fie facilitată promovarea probei practice pentru un anumit candidat, trimiteau în dimineaţa zilei de examinare sau anterior numele persoanelor care urmează să susţină proba practică pentru permisul de conducere, însoţite de o copie/fotografie a cărţii de identitate.

Procurorii spun că simpla menţionare a numelui unui candidat presupunea automat faptul că acesta urma să remită o sumă de bani cu titlu de mită (care nu era standardizată, ci varia, în funcţie de profilul candidatului).

Înmatriculau maşini fără să le controleze

Membrii grupului urgentau/facilitau/asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 – 1.000 euro, omologarea/verificarea RAR, precum şi înmatricularea provizorie şi definitivă a autoturismelor, conform Agerpres.

Practic, aceştia, în timp, şi-au făcut chiar un „renume”, în sensul că puteau facilita cu succes omologarea/verificarea RAR, precum şi înmatricularea provizorie şi definitivă a autoturismelor, cu complicitatea unor funcţionari publici, contra unor sume de bani, cu atribuţii în ceea ce priveşte aceste activităţi (ingineri RAR, precum şi agenţi de poliţie, respectiv ofiţeri de poliţie cu atribuţii de aprobare a documentelor din cadrul Serviciului Permise Suceava).

author avatar
Andrei Ștefan
745 afisari

1 COMENTARIU

  1. se chinuie astia si in jud iasi…sa veniti sa traiti reality show de bataie de joc intr-un tandem clasic instructori-politie & candidatii examinati . sa fiti prezenti la Pascani unde umilesc pe fata examinatul acest tandem de smecheri pt ca ei pot ..instructori-politai !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger