AcasăJUSTIȚIEMafia imobiliarelor include şi notari, şi avocaţi? Mascaţii i-au "călcat" fără milă....

Mafia imobiliarelor include şi notari, şi avocaţi? Mascaţii i-au „călcat” fără milă. Acuzele sunt incredibile!

politia mascatiMafia imobiliarelor include şi notari, şi avocaţi? Mascaţii i-au "călcat" fără milă. Acuzele sunt incredibile!

Un scenariu îngrozitor a fost adus în opinia publică de procurorii din Bihor. Ei lucrează la un dosar despre tranzacții imobiliare ilegale, în care ar fi implicaţi notari, dar şi un avocat.

Astfel, mascaţii din Oradea au făcut 51 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări specializate în tranzacţii imobiliare ilegale, prin cămătărie, şantaj şi înşelăciune.

Cine sunt acuzaţii?

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, au efectuat 51 de percheziţii domiciliare, în municipiile Oradea şi Salonta, pentru destructurarea unei grupări cercetată pentru comiterea infracţiunilor de şantaj, cămătărie şi înşelăciune.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, toţi din judeţul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente şi case) mai multe persoane din judeţul Bihor, prin metode dolosive, înşelăciune şi rea credinţă”, anunţă Poliţia Română.

Cum acţionau inculpaţii?

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile, şi, profitând de situaţia acestora, prin înşelăciune, şantaj, violenţă, ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deţinute, în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora.

Au fost puse în executare 8 mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupării.

author avatar
Andrei Ștefan