AcasăJUSTIȚIELucian Bode, la CAB. A dat declarații în instanță în dosarul Elenei...

Lucian Bode, la CAB. A dat declarații în instanță în dosarul Elenei Udrea: ”Justiția trebuie să…” – VIDEO

Lucian Bode, la CAB. A dat declarații în instanță în dosarul Elenei Udrea: ”Justiția trebuie să...” - VIDEO (foto: Facebook)

Actualul ministru de Interne a fost, luni, la instanță. Mai precis la Curtea de Apel București, unde a făcut precizări în calitate de martor, în dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA

”Am dat astăzi o declarație în calitate de martor, într-o dublă calitate pe care o aveam atunci, în 2012, și anume eram membru în Biroul Politic Național al PDL și în perioada februarie – aprilie 2012 am fost ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri. (…) În 2017, am avut această calitate de martor în procesul de urmărire penală, am dat și atunci o declarație la DNA, mi-am menținut această declarație în fața instanței. Justiția trebuie să se înfăptuiască”, a declarat Lucian Bode, în fața presei, până să plece de la Curtea de Apel.

Ce a mai declarat actualul ministru de Interne

Totodată, șeful MAI din Guvernul Cîțu a mai făcut câteva precizări cu privire la acordul cu Fondul Monetar Internațional (FMI). ”FMI avea încheiat cu Guvernul României un acord, printre obligațiile asumate de către România în acordul cu FMI era și cea de reziliere, renegociere a contractelor bilaterale de vânzare a energiei electrice. Știți foarte bine că am preluat mandatul de ministru al Economiei în perioada în care acest proces de reziliere renegociere era în derulare.

Eu în perioada în care am fost ministru am spus în fața instanței că-mi amintesc că echipele de negociere de la Hidroelectrica aveau, printre altele, obligația să urmărească: 1. reducerea perioadei de valabilitate a acestor contracte, 2. reducerea cantității de energie electrică livrată, 3. creșterea tarifelor la care se vindea energia electrică și 4. introducerea unei clauze de hidraulicitate scăzută – ce înseamnă asta când era secetă, Hidroelectrica să nu fie obligată să vândă energie în cantitatea contractată. (…) Din păcate, misiunea FMI era în derulare când Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis prin moțiune de cenzură, în 27 aprilie 2012”, a mai adăugat Bode.

Vă reamintim că în acest dosar Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și Turismului, a fost trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2017, fiind acuzată de trafic de influență și spălare de bani. În același dosar a fost deferit instanței și Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.