AcasăJUSTIȚIELOVITURĂ pentru Udrea şi Obreja: ÎCCJ a decis ca inculpaţii din "Gala...

LOVITURĂ pentru Udrea şi Obreja: ÎCCJ a decis ca inculpaţii din „Gala Bute” să revină după gratii!

gala buteLOVITURĂ pentru Udrea şi Obreja: ÎCCJ a decis ca inculpaţii din "Gala Bute" să revină după gratii!

Un complet de cinci judecători ai ÎCCJ a stabilit joi, 7 aprilie, să respingă definitiv căile extraordinare de atac introduse de Elena Udrea și Rudel Obreja în mega-dosarul „Gala Bute”.

Astfel, decizia definitivă de condamnare a inculpaților rămâne valabilă.

Au fost eliberaţi pe durata procesului

Respinge ca nefondate contestatiile în anulare ale Elenei Udrea şi Rudel Obreja. Constată că în dosarul adiacent s-a dispus suspendarea deciziei definitive față de Rudel Obreja”, a anunţat magistratul asistent, joi. Opinia separată era în sensul rejudecării dosarului.

Elena Udrea rămâne cu pedeapsa de 6 ani în dosarul „Gala Bute” şi se va întoarce la închisoare.

Un complet de cinci judecători de la ICCJ a ascultat, luni, concluziile procurorului DNA și pe ale avocaților în cadrul contestației în anulare prin care pe de-o parte s-a suspendat decizia definitivă de condamnare din mega-dosarul Gala Bute, iar pe de altă parte se cere acum rejudecarea în faza apelului a cazului.

Este de amintit că, pe parcursul judecării acestei căi extraordinare de atac, s-a stabilit suspendarea efectelor deciziei definitive de condamnare din dosar, urmarea fiind eliberarea imediată din penitenciar a celor condamnați definitiv la pedepse cu executare între care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea și fostul șef al FRB, Rudel Obreja.

CJUE s-a pronunțat în dosarul Gala Bute

Instanţa supremă a întrebat CJUE dacă deciziile Curţii Constituţionale privind modalitatea de compunere a completurilor de judecată ar trebui aplicate atunci când sunt anulate decizii definitive în dosarele de fraude pe fonduri europene prin admiterea unor căi extraordinare de atac.

De asemenea, ICCJ a întrebat dacă aplicarea prioritară a dreptului Uniunii trebuie interpretată în sensul că permite instanţei naţionale să înlăture aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale, pronunţată într-o sesizare vizând un conflict constituţional.

author avatar
Andrei Ștefan