AcasăJUSTIȚIELovitură pentru Ioan Niculae! Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru omul...

Lovitură pentru Ioan Niculae! Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru omul de afaceri

ioan niculaeLovitură pentru Ioan Niculae! Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru omul de afaceri

Procurorii DNA cer nu mai puțin de 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae, acuzat de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor. Omul de afaceri a plecat în Italia chiar înainte de finalul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Ioan Niculae ar fi internat la o clinică italiană, unde se recuperează după ce a dus o luptă cruntă cu infecția de COVID-19.

Potrivit G4Media, procurorul Direcției Naționale Anticorupție a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru Ioan Niculae, în ședința de miercuri, 27 ianuarie. Sursa citată notează că avocatul acestuia a cerut achitare sau rejudecare pentru clientul său.

Prejudiciul e uriaș

Miliardarul este judecat alături de nevastă şi alţi inculpaţi într-un dosar de corupţie şi evaziune fiscală. În dosarul în care este acuzat omul de afaceri, procurorii DNA vorbesc nu doar despre o presupusă cumpărare de influență ci și despre faptul că miliardarul ar fi încercat să obțină la comandă o hotărâre de Guvern care să îi favorizeze afacerile cu îngrășăminte chimice.

În rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată se vorbește despre un prejudiciu de câteva zeci de milioane de lei. Acuzații pe care Ion Niculae le-a respins în repetate rânduri.

În primă instanță Ioan Niculae a fost găsit deja vinovat și condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Însă lucrurile se pot complica pentru miliardar pentru că miercuri, 27 ianuarie, procurorii DNA au subliniat că acesta a fost implicat în afaceri extrem de ilegale, motiv pentru care au solicitat pedepse maxime pentru toate capetele de acuzare.

author avatar
Andreea Vlad
618 afisari

1 COMENTARIU

  1. SACALUL Niculae ,fostul securist din sistemul comertului exterior a infascat prin metoda suveicilor ca multi altii halci din chimia romaneasca.
    Pe tot ce-a pus labele s-a uscat ,s-a ales praful .Cum multi din guverne si sparlamente ii erau fosti colegi securisti n-a fost prea greu sa-i determine sa -l lasa sa-si faca mendrele .
    Cum justitia romaneasca n-a evoluat de la nivelul de CIUR !!,iar s-a scurs stirea ca hotararea iese cu ceva ani de racoare si s-a dat comanda „spala putina ca pute „.
    Condamnarea Bicai pentru favorizarea infractorului Tender nu-i un caz singular ,plecarea lui Popoviciu ,Ghita ,Adamescu si multi alti coioti,hiene si sacali nu-i intamplatoare !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger