Procurorul șef al DNA, Crin-Nicu Bologa anunță, din nou, că dosarul Tel Drum, în care este anchetat și Liviu Dragnea, se află într-un stadiu înaintat de finalizare.
„Mă gândeam că o să primesc, mai ales de ziua anticorupției o astfel de întrebare și am luat legătura cu procurorul de caz care mi-a comunicat că au fost administrate toate probele necesare considerate de procuror pentru aflarea adevărului și este într-un stadiu înaintat de finalizare, de soluționare”, a declarat Crin Bologa, la un post de radio.
Nu este prima dată când Crin Bologa anunță finalizarea dosarului Tel Drum. Șeful DNA a făcut astfel de declarații încă de la jumătatea anului trecut, atunci când anunța că nu s-a lucrat la cercetare în perioada stării de urgență, însă până la sfârșitul anului 2020 acesta va fi finalizat.
Pe 26 iunie 2020, procurorii DNA l-au inculpat pe Liviu Dragnea, pentru infracțiuni comise în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. Anchetatorii îl acuză de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu cu obținere de foloase și instigare la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false.
Dragnea, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat
Reamintim că DNA anunţa, pe 13 noiembrie 2017, că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală și persoane din mediul de afaceri.
Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.