AcasăJUSTIȚIELiviu Dragnea rămâne după gratii. Cererea de eliberare condiționată a fost amânată

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Cererea de eliberare condiționată a fost amânată

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Cererea de eliberare condiționată a fost amânată

Judecătorii au amânat pentru 26 mai sentința, după ce Liviu Dragnea a depus o cerere de amânare pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces.

Judecătorii au amânat pentru 26 mai sentința, după ce Liviu Dragnea a depus o cerere de amânare pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces.

Cererea de amânare a fost depusă de Liviu Dragnea, pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces.

Până la termenul din 26 mai, instanța a cerut de la Rahova un raport actualizat privind zilele câștigate prin muncă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au luat în dezbatere cererea depusă de Liviu Dragnea prin care fostul lider PSD cere să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova.

Dragnea a executat doi ani de închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate pe care a primit-o în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a primit o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 5 care este instanţa de fond. Fostul lider PSD a făcut contestaţie, iar aceasta se va judeca la Tribunalul Bucureşti, scrie RomaniaTv.

Dragnea a depus şi o cerere de strămutare a cauzei sale la o altă instanţă din ţară, în aşa fel încât procesul să nu se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti. Solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti deoarece avocata sa nu a venit în sala de judecată, invocând motive de sănătate.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dublă lovitură

Pe de altă parte, la 2 zile distanţă de momentul în care spera să iasă din închisoare, fostul lider PSD a fost trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA, la inaugurarea lui Donald Trump.

Liviu Dragnea, fost președinte PSD, este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproape 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA în ianuarie 2017, pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat luni că nu i se pare o coincidență faptul că fostul lider PSD este trimis în judecată cu două zile înainte de un termen important în alt proces: liberarea condiționată.

„Am aflat din presă (de trimiterea în judecată). Nu este o coincidenta, eu personal, ca avocat, așa cred. Mi se pare ca e o trimitere in judecata asa, ca om, ca perceptie, eu asa o privesc, inainte cu doua zile de judecarea contestatiei”, a declarat Flavia Teodosiu.

 

author avatar
Tudor Borcea
202 afisari

2 COMENTARII

  1. daca era trump la putere nu il mai legau ei pe dragnea acum de el chiar si daca era in inchisoare dar de pe aici licuricii sunt importanti doar cand sunt in varf!!!!poate revine!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger