AcasăJUSTIȚIELiviu Dragnea, noi speranţe de eliberare! Ce plan are ex-președintele PSD

Liviu Dragnea, noi speranţe de eliberare! Ce plan are ex-președintele PSD

Liviu DragneaLiviu Dragnea îşi încearcă din nou norocul în instanţă. Strategia care-i dă speranţe fostului lider PSD / foto: Mediafax

Fostul lider social-democrat Liviu Dragnea speră să scape din închisoare înainte de a-și ispăși pedeapsa. Acesta face o nouă încercare să iasă de la Rahova.

Dragnea va face o nouă cerere de eliberare condiţionată, marți, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit news.ro. Avocații săi spun că fostul președinte al Camerei Deputaților are mari șanse să iasă din închisoare.

Liviu Dragnea a cerut revizuirea condamnării

Fostul șef PSD a cerut revizuirea cauzei în care a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare, condamnare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGAPSC Teleorman.

În cadrul aceluiași proces, Liviu Dragnea a cerut suspendarea executării pedepsei.

„La termenul de astăzi (n.r. marți, 12 ianuarie) ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa – sigur – că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am susţinut toate aspectele legale care susţin această cerere de revizuire şi aşteptăm acum să se pronunţe instanţa. Am solicitat să fie suspendată executarea în măsura în care instanţa va decide admisibilitatea în principiu.

Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, (…) este în arest în baza unei decizii penale (aceea de la fond) pronunţată de un complet care aşa cum am văzut nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justruţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ICCJ pentru infracţiuni de corupţie căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Sigur, dânsul suferă foarte mult pe idee asta şi este afectat de acest aspect”, a declarat avocata Flavia Teodosiu la finalul procesului.

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare pe cererea lui Dragnea, care nu a fost prezent în sala de judecată și a fost audiat prin videoconferință.

Când ar putea fi eliberat condiționat Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

El a ispăşit peste 500 de zile de închisoare. Prin urmare, mai are de executat încă aproape 300 de zile până când va intra automat în Comisia de liberare condiţionată, lucru care ar trebui să se întample peste nouă luni.

author avatar
Andreea Vlad
254 afisari

3 COMENTARII

  1. 31 de ani de bascalie in justitie ,dosare ascunse ,dosare arse ,dosare masluite ,crimele din89 asteapta si azi sa fie puse pe rolul vrunei instante.
    Prescrierea faptei este unul din targheturile acestor instante .Vezi Udrea la ultimul termen are covid CU DECLARATII IN PRESA !!,asta nu-i BASCALIE ?.
    Eliberarile pe motive ridicole sau de carti scrise nu-s o bascalie cand e vorba de Becali sau Borcea ?.
    Asa se va intampla si cu Dragnea ,se va gasi o instanta care il va pune in libertate pe sforarul Dragnea printr-o alta motivare tot ridicola.
    S-a asternut praful ,uitarea pe ZGOMOTOASELE acuzatii si procese ale : derbedeilor ,excrocilor ,traficantilor ,mafiotilor,evazionistilor,tradatorilor si asta au facut-o
    acei speciali platiti regeste din banii furati de la cei multi .

  2. Halal justitie , inchide , redeschide si face dosare penale (false) la comanda lui iohanis !!!!
    Noi romanii platim ,pe cei din justitie ,cu salarii stabilite prin legi speciale de zeci de mii de lei pe luna pentru a face astfel de nelegiuiri si pentru a fi aservita acestui individ iohanis si clanului sau antiromanesc ,care-si inlatura adversarii prin astfel de mijloace primitive , salbatice , exemplu evident in acest sens este inchiderea lui Dragnea caruia nu i-a fost dovedita nici o vina ????????

  3. Dati-i drumul din inchisoare lui Dragnea, pentru ca a facut pentru Romania, ce nu a facut niciun politician pana acum, a infiintat PNDL(Programul National de Dezvoltare Locala), prin care s-a refacut infrastructura locala in comune si sate, ceea ce nu s-a putut face prin fonduri europene masurile publice de la PNDR, pentru ca banii au fost insuficienti. Deci pentru asta eu i-as dat drumul de acolo. Ce insula Belina ce agajari fictive sunt numai minciuni politice. Cum sa devina Belina paradis fiscal, sunt numai aberatii juridice si politice. Alo, judecatori, procurori, veniti-va in fire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger