AcasăJUSTIȚIEUPDATE: LIVIU DRAGNEA RĂMÂNE ÎN AREST! Când mai poate face o nouă...

UPDATE: LIVIU DRAGNEA RĂMÂNE ÎN AREST! Când mai poate face o nouă cerere

Liviu DragneaLiviu Dragnea află joi, 27 mai, dacă va fi eliberat condiționat. Decizia finală, la Tribunalul București

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat joi, 27 mai, după exact doi ani de când a fost trimis după gratii în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia care va fi pronunțată de Tribunalul București va fi definitivă.

UPDATE 10.24. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cerea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea, astfel că fostul lider PSD rămâne în detenţie.

Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Avocata fostul lider PSD, Flavia Teodosiu, e convinsă că șansele ca Liviu Dragnea să fie eliberat joi, 27 mai, sunt de 100%, fiind îndeplinite toate criteriile prevăzute de lege.

„În mod normal șansele ar trebui să fie de 100%, având în vedere că din punctul nostru de vedere sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege, atât de legea română, cât și de legea europeană”, a spus aceasta într-o declarație de presă.

Decizia vine la fix doi ani de la condamnare

Miercuri, în sala de judecată de la tribunal, Dragnea a spus că a înțeles de ce a ajuns după gratii. Totuși, le-a spus magistraților că a îndurat „toate abuzurile în 9 luni de zile” şi nu înţelege de ce nu este eliberat condiţionat.

Sentința Tribunalului București ar urma să fie definitivă. Cererea inițială privind eliberarea condiționată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată. Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova.

author avatar
Andreea Vlad