AcasăJUSTIȚIELiviu Dragnea a reuşit! Nici procurorii nu se aşteptau la aşa ceva!

Liviu Dragnea a reuşit! Nici procurorii nu se aşteptau la aşa ceva!

liviu dragneaLiviu Dragnea a dat lovitura! A reuşit! Nici procurorii nu se aşteptau la aşa ceva!

Liviu Dragnea a scăpat de dosarul „Brazilia”! DNA l-a clasat! Erau investigate in rem presupuse fapte de corupţie care îl vizau pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Cum a justificat DNA decizia?

DNA a dispus clasarea întrucât unele fapte s-ar fi prescris, iar pentru altele nu ar fi existat suficiente probe.

Urmărirea penală s-a desfășurat doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă.

După finalizarea cercetărilor în cauza respectivă, la data de 05 ianuarie 2021, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, în conformitate cu prevederile art. 16, lit. c (”nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”) și f (“a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică”) din Codul de Procedură Penală„, a anunţat DNA, într-un comunicat remis celor de la g4media, în care au mai precizat:

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază, printre altele faptul că, între momentul începerii urmăririi penale “in rem” și cel al primirii răspunsului transmis de autoritățile judiciare din Brazilia la cererea de comisie rogatorie, a intervenit Decizia CCR nr. 297/26 aprilie 2018, în care se prevede că întreruperea cursului prescripţiei răspunderii penale se face doar prin îndeplinirea unui act care, potrivit legii, trebuia comunicat, în cauza în care persoana vizată avea calitatea de învinuit sau inculpat.

Cu privire la celelalte aspecte, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă, că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor de corupție investigate”.

Riseproject a provocat ancheta

În 2017, Riseproject semnala că Liviu Dragnea şi-ar fi cumpărat o vilă, prin interpuşi, pe ţărmul Oceanului Atlantic, la Fortaleza, în Brazilia.

Iată că, acum, dosarul a fost clasat. Fostul lider PSD a fost anchetat pentru spălare de bani şi în Brazilia, alături de fostul său coleg de facultate, Mugurel Gheorghiaş, zis Melcul.

author avatar
Andrei Ștefan
2.645 afisari

4 COMENTARII

  1. Barbologia atasata dovedeste targul facut de Dragnea cu magistratii ,daca-i strans cu usa mai mult da pe gusa ceea ce stie si vor intra la apa si altii .
    Metoda Udrea cu datul peste nas celor care se cred la adapost inca merge .

  2. Daca era condamnat fara sa fie vinovat cum ar vrea drogatii rezist, da justitia ar fi fost excelenta ,asa magistratii nu sunt buniIn alta ordine de idei :iata mana dreapta a lui iohanus la facut marsavii a fugit de bratul lung al legii E vorba de SCHMIT

  3. DRAGNEA A FOST ( SI ESTE) CONDAMNAT POLITIC !!! I S-AU DAT ANI GREI DE INCHSOARE IN ACEST DOSAR POLITIC SPECTACOL !!! EXACT CA IN ROMANIA ANILOR 50 !!! AM FOST MARTORA ACELOR VREMURI , CAND OAMENI NEVINOVATI LA FEL CA DRAGNEA , ERAU TRIMISI IN PUSCARIILE COMUNISTE PE MOTIVE PUIERILE !!! SCOPUL FIIND ACELA AL DEZUMANIZARII , AL DEGRDARII FIZICE SAU CHIAR DISPARITIA / ADICA MOARTEA )

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger