AcasăJUSTIȚIELitoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se...

Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)

Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu

Zeci de oameni au protestat, joi, pe drumul din Vama Veche spre staţiunea 2 Mai, ca să atragă vederea autorităţilor din mai multe puncte de vedere.

Oamenii sunt nemulţumiţi de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis, cu maşina, doi tineri, dar sunt revoltaţi şi că nici acum drumul nu are trotuar.

Au mers 5 km pe jos

Zecile de oameni care s-au adunat în Vama Veche au mers cinci kilometri pe jos. Au refăcut traseul lui Sebi şi al Robertei din noaptea în care au fost spulberaţi de Vlad Pascu.

Marşul s-a desfăşurat după ce părinţii studenţilor ucişi s-au arătat revoltaţi de felul în care decurge procesul lui Vlad Pascu. Li s-a respins cererea ca individul care le-a omorât copiii să fie judecat pentru omor, nu pentru ucidere din culpă.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Cazul a dus la demiterea conducerii poliţiei din Constanţa. Acum, noul sezon estival a început cu razii în trafic. Controale sunt şi la festivalurile de la mare. 11 persoane au fost prinse cu droguri şi săltate de jandarmi.

Judecătoarea rămâne în funcţie

Consiliul Superior al Magistraturii a decis în 24 aprilie că judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, nu va fi suspendată din funcţie, respingând cererea Inspecţiei Judiciare ca neîntemeiată.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către Ioana Ancuţa Popoviciu ”nu este de natură a afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurii disciplinare faţă de aceasta”.

Următorul termen în acest proces este programat în 9 mai.

author avatar
Andrei Ștefan