AcasăJUSTIȚIELăutari și cântăreți, duşi la audieri după ce au păcălit statul în...

Lăutari și cântăreți, duşi la audieri după ce au păcălit statul în pandemie. Prejudiciul este uriaș

politiaLăutari și cântăreți, duşi la audieri după ce au păcălit statul în pandemie. Prejudiciul este uriaș

O anchetă de amploare care vizează beneficiari care au primit ilegal indemnizaţii în contextul pandemiei este în plină desfășurare. Aproape 100 de persoane au fost luate pe sus și duse la audieri într-un dosar de înșelăciune. Prejudiciul este foarte mare, de 1,5 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de stiripesurse.ro, printre cele 99 de persoane care sunt aduse cu mandat la audieri, joi dimineaţă, se află şi Toni Ialomițeanu, frații Cocoș și Silvian Voicu, fratele lui Bursuc. Aceştia ar fi obţinut sprijin de la stat în pandemie, în baza unor documente false.

Audieri maraton cu artiști

Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pune în aplicare, joi dimineaţa, 99 de mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada martie 2020 – prezent, 99 de persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând şi primind din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2 în valoare de 4.500 lei pe lună.

Prejudiciul se ridică la suma de 1,5 milioane de lei.

author avatar
Andreea Vlad