AcasăJUSTIȚIELaurențiu Baranga a scăpat de cătușe. Decizia șocantă a magistraților

Laurențiu Baranga a scăpat de cătușe. Decizia șocantă a magistraților

Judecătorii de la Judecătoria Sectorului 5 din Capitală au decis, ca Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor să fie trimis în arest la domiciliu.

Decizia judecătorilor a fost dată duminică dar nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Baranga este cercetat într-un dosar de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat pe care a obținut-o la 32 de ani.

Laurenţiu Baranga a fost numit la începutul lunii septembrie la conducerea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, el demisionând joi din această funcţie.

Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) face precizări despre relațiile de muncă cu Laurențiu Baranga

„Contractul individual de muncă al domnului Baranga Laurențiu cu ORNISS a fost suspendat în perioada 01.10.2016 – 30.09.2019.

Începând cu data de 01.10.2019, contractul individual de muncă al domnului Baranga Laurențiu cu ORNISS a încetat.

Deci, practic, în ultimii 4 ani calendaristici, domnul Baranga Laurențiu NU a mai avut nicio legătură cu ORNISS.

În perioada în care domnul Baranga Laurențiu a activat în cadrul ORNISS, nu a îndeplinit niciodată și sub nicio formă, calitatea de adjunct al conducătorului instituției.

ORNISS colaborează cu organele de cercetare penală pentru lămurirea tuturor aspectelor relevante referitoare la activitatea dommnului Baranga Laurențiu”, transmite purtătorul de cuvând al instituției, Simona Caraiani.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, sub coordonarea procurorului de caz au efectuat, sâmbătă, o percheziţie la domiciliul lui Baranga din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În urma percheziției, Baranga a fost reținut de polițiști 

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente.

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, susţine Poliţia Română.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de Baranga de la mai mulţi angajatori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Laurenţiu Baranga este urmărit penal pentru:

* O infracţiune continuă de înşelăciune, prevăzută de art. 244 alin. 2 din Cod penal, constând în aceea că ar fi indus şi menţinut în eroare o instituţie de învăţământ superior, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă pentru funcţia de conferenţiar universitar, modificat succesiv printr-un număr de 18 acte adiţionale (din 2012 până în 2020), prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi ulterior desfiinţate de către instanţa de judecată încă din anul 2016, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu suma de 608.000 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate pe durata valabilităţii contractului individual de muncă;

* O infracţiune continuă de înşelăciune, prevăzută de art. 244 alin. 2 din Cod penal, constând în aceea că ar fi indus şi menţinut în eroare o instituţie de învăţământ superior, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă pentru funcţia de profesor universitar, prin completarea fişei de îndeplinire a standardelor universitare cu menţiuni care atestă în mod nereal absolvirea de studii universitare de licenţă şi doctorat, în condiţiile în care actele de studii au fost desfiinţate de către instanţa de judecată încă din anul 2016, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu suma de 36.146 lei, reprezentând cuantumul total al drepturilor băneşti primite.

author avatar
Eli Dan Davidescu
444 afisari

5 COMENTARII

  1. Asa sunt toti din gasca lui iohanis , el are acte false de proprietate a caselor , are peste 40 de dosare penale(prezentate de presa si tv) ascunse de indivizi pusi de el in functii de conducere in justitie si asa se poate continua cu exemple din gasca lor !!!!
    Iohanis si acolitii sai interni si externi (cu interese antiromanesti )au acaparat mare parte din presa si TV , din justitie si institutiile de forta SI AU MINTIT SI MANIPULAT IN MOD PARSIV POPULATIA CREIND TINTE FALSE, ACTIUNI FOARTE PERICULOASE SI DAUNATOARE PENTRU ROMANIA SI ROMANI !!!!!!

  2. Nu i se va intampla nimic. Unii stiau de aceasta situatie si au tolerat-o. Asta este tara in care nu li se intampla nimic hotilor, impostorilor, mincinosilor, adica gunoaielor societatii.

  3. Pai daca asta a condus ORNISS timp de 10 ani fara BAC atunci ar fi cazul sa desfiintati bacalaureatul si sa-l reangajati pe omul asta eventual cu o marire de salariu. E clar ca e competent si fara un carton care sa o dovedeasca!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger