AcasăJUSTIȚIEKlaus Iohannis, atac la justiția românească. „Prevederile toxice se pot repara”

Klaus Iohannis, atac la justiția românească. „Prevederile toxice se pot repara”

Reacție categorică după vizita lui Nicușor Dan la Cotroceni: ”Iohannis a mai dat un șut în spate Constituției României!”

Președintele României, Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, unde a afirmat că sunt multe prevederi toxice în justiția româneacă, dar care se pot, încă, repara.

Iohannis a atacat majoritatea PSD din Parlament

„ Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu Ludovic Orban și Cătălin Predoiu pentru a discuta pe marginea proiectelor de lege reparatorii elaborate de guvern și menite să corecteze legile justițiie. După cum vă amintiți, am insistat de acum câteva luni să se lucreze intens la Minister. Doar printr-un dialog transparent și extins se pot repara acele prevederi care s-au dovedit toxice. În ultimii ani, în România s-a vorbit mult despre justiție. Intervențiile legislative brutale ale PSD din perioada 2017-2019 asupra legilor justiției au fost extrem de criticate.

Modificările aduse de PSD, făcute fără consultare, cu ignorarea completă a partenerilor de dialog, fie nu au avut justificare reală, fie nu au oferit garanții suficiente pentru a elimina riscul de intruziune politică. Efectul s-a concretizat într-un asalt pesedist asupra justiției, concertat și bine pus la punct. Cu toții știm care a fost reacția societății civile, a mediului profesional și a Europei”, a afirmat președintele.

România are multe restanțe

„Printr-un efort comun, s-a evitat îngenuncherea sistemului de justiție și subordonarea sa politicului. Multe acțiuni au determinat evitarea acelui pericol. Aceste lucruri nu sunt, însă, suficiente. România are multe restanțe, printre care și recomandările MCV, GRECO sau ale Comisiei de la Veneția, care trebuie implementate cât mai curând, reflectate în soluții votate de un Parlament responsabil.

Actuala majoritate PSD din Parlament a dovedit că orice proiect bine intenționat poate distrus în doar câteva zile. Va fi nevoie de o altă majoritate, democrată și legitimă, care să-și asume și să voteze legi ale justiției coerente”, a spus Klaus Iohannis.

author avatar
Eli Dan Davidescu
435 afisari

4 COMENTARII

  1. Trădătorul șef se pisa pe constituția acestei tari si pe poporul roman. Un popor roman ce are in componenta, peste 95/100 doar sclavi, trădători si slugi fara coloana vertebrală. Ce face ficusul de la Cotroceni, nu se întâmpla nici in țările bananiere

  2. @ Giorgiana Hosu a fost îndepărtată, a fost prinsă că „fura” cu soțu-hoțu , numele, „a dat-o de gol”, ? „Giiiii-eeee !” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger