AcasăJUSTIȚIEJustiţia din Marea Britanie a decis soarta lui Puiu Popoviciu: NU VA...

Justiţia din Marea Britanie a decis soarta lui Puiu Popoviciu: NU VA FI EXTRĂDAT (VIDEO)

puiu popoviciuJustiţia din Marea Britanie a decis soarta lui Puiu Popoviciu: nu va extrădat!

Justiţia din Marea Britanie a dat verdictul: Puiu Popoviciu poate rămâne în Anglia. Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii a refuzat extrădarea sa în România, pe motiv că în țara noastră nu a avut parte de un proces corect.

Judecătorii britanici au spus, aşadar, că Puiu Popoviciu nu a avut parte de o judecată corectă la noi în ţară. Decizia magistraţilor de acolo este definitivă. Omul de afaceri a fost condamnat în România la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”. Speță în care, de altfel, și Justiția din România a dat semnale că megacontroversatul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a făcut numai matrapazlâcuri: Instanța Supremă a decis anularea sentinței pe latura civilă din dosarul Băneasa – a cărei motivare, după cum Național adusese deja în atenția opiniei publice, fusese redactată de la Psihiatrie – și retrimiterea cauzei, pentru rejudecare, la Curtea de Apel București. Totodată, a fost desființată și executarea măsurilor asigurătorii dispuse anterior de instanță.

Statul român poate contesta decizia

Decizia din Marea Britanie poate fi contestată de statul român printr-un apel la Curtea Supremă a Marii Britanii, dar probabilitatea ca această soluție să fie modificată este infimă. Statul român ar trebui să dovedească faptul că decizia judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Justiție ar fi încălcat legi fundamentale cu impact public.

Surse judiciare au spus, pentru gandul.ro, că decizia a avut în vedere faptul că afaceristul ”nu a beneficiat în România de un proces echitabil”. Președintele completului a fost Lord Justice Timothy Holroyde, același magistrat care a decis extrădarea din Anglia a lui Alexandru Adamescu.

 

Citiţi şi:Judecătorul Ion-Tudoran suferă de demență? Cum rămâne cu sentințele date?

Aventurile fostului judecător Ion-Tudoran: Tratat pentru diaree la Obregia, internat pentru pierderea apetitului sexual la Predeal

Sub ancheta Justiției. Rețeaua medicilor judecătorului Ion-Tudoran

Fostul judecător Ion-Tudoran, suspectat de fals în declarații și trafic de influență

Incredibil! Judecătorul Ion-Tudoran avea decizie de pensionare emisă din anul 2009, dar a mai profesat încă 10 ani

 

author avatar
Andrei Ștefan
1.050 afisari

6 COMENTARII

  1. Mi se pare ca a fost aparat de un avocat angajat de biden junior….De ce nu or pleca din tara toti cei care au de-a face cu „justiea” romana cea oarba, dar care vede cate ceva…dar nu ceea ce trebuie?

  2. Are bani…ginerele peceristului Dinca, cel care a incercat sa inabuse Revolutia 1989 la Timisoara…
    Cine râgaie de bani nemunciti…scapa…
    vin ai nostri, pleaca ai nostri…

  3. Pana la urma unde e coruptia juridica in Anglia sau Ro? Eu stiu ca la un mandat european infractorul e adus cu furgoneta cu mascati acum sunt toti mascati cu interpol… 🚓… Alfel vin avioane lunar cu proxeneti tarfe si lautari pe Henri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger