AcasăJUSTIȚIEJudecătorii s-au răzgândit! Dosarul COLECTIV a fost reunit. Când se va judeca

Judecătorii s-au răzgândit! Dosarul COLECTIV a fost reunit. Când se va judeca

colectivJudecătorii s-au răzgândit! Dosarul COLECTIV a fost reunit. Când se va judeca

Judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) s-au răzgândit și au decis ca dosarele Colectiv să fie reunite. În urmă cu trei zile, pe 14 iunie, magistrații au hotărât ca dosarul „Colectiv” să fie împărțit în două.

În urma deciziei de luni, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcționarii din primărie și cei doi pompieri trebuia să fie judecați separat de patronii clubului.

Dar Curtea de Apel București a decis, miercuri, în complet de trei judecători, conexarea dosarului care îi privea pe funcționarii din dosarul Colectiv și care fusese amânat pentru dezbateri în 22 septembrie la cel al patronilor Colectiv și Golden Ideas Firework.

Luni, instanța ar fi trebuit să înceapă dezbaterile finale în dosarul Colectiv și să se pronunțe pe o cerere ridicată din oficiu de către cei doi judecători ai completului – Adina Pretoria Dumitrache și Andrei Viorel Iugan – privind schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru o parte din inculpați, printre care și Piedone. Cei doi magistrați au avut însă opinii diferite pe schimbare a încadrării, iar unul dintre ei a propus ca dosarul să fie împărțit în două.

Reacție ieșită din comun a judecătoarei din procesul Colectiv

Propunerea a dus la dezbateri aprinse între judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache, pe de o parte, și procurorul DNA și avocații victimelor, pe de altă parte, trecându-se chiar la amenințări cu amenzi din partea magistratului. Pe fondul unor rumori declanșate după un conflict între magistrat și procurorul DNA, Dumitrache le-a spus celor prezenți în sala de judecată „Ați înnebunit sau ce?! Am și eu limitele mele! Nu îmi dați mie lecții de drept că știu foarte bine cum să manageriez ședința!”.

La termenul de miercuri al procesului au fost prezenți în sală avocații tuturor părților iar completul care a luat în discuție cererea din oficiu de conexare a fost cel de divergență, al treilea magistrat component fiind judecătoarea Carmen Veronica Găină. Procurorii DNA și PTB, avocații părților vătămate și civile, și a patronilor au fost de acord în masă cu cererea din oficiu a Curții, în vreme ce avocații funcționarilor s-au opus.

După ascultarea tuturor părților instanța a stabilit pe loc reunirea celor două dosare, reîntregirea cazului colectiv și reluare dezbaterilor în completul de divergență în 22 septembrie.

author avatar
Andreea Vlad