AcasăJUSTIȚIEJudecătoria Timișoara, chemată să facă lumină în dosarul citațiilor falsificate de poștași

Judecătoria Timișoara, chemată să facă lumină în dosarul citațiilor falsificate de poștași

Controversatul caz al poștașilor din Timișoara ce au completat și semnat de primire citații judecătorești în numele altor persoane, fără să le mai înmâneze titularilor actele procedurale, a ajuns în atenția judecătorilor de la Secția I Penală a Judecătoriei Timișoara. După ce polițistul Narcis Constantinescu, de la Secția 3 Poliție Timișoara, și procurorul Flaviu Fraiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, au decis în mod halucinant că respectivii angajați ai Poștei Române, deși și-au recunoscut faptele, nu se fac vinovați de absolut nicio încălcare a legii penale, judecătoarea Laura Maria Tomici trebuie să stabilească acum cât de legală și temeinică a fost soluția dispusă.

Așa cum reiese din materialul de cercetare penală, Râpa Onița, în calitate de angajată al Poștei Române din Timișoara, a preluat la data de 06.02.2019 de la un coleg de-al ei, Petran Daniel, o citație emisă de Curtea de Apel București pe numele cetățeanului N.V.. A completat cu datele ei personale citația, a mai și semnat-o, dar nu i-a mai înmânat-o destinatarului. În schimb, pe dovada comunicării trimisă înapoi Curții de Apel București a menționat că respectiva citație a fost predată personal destinatarului, chiar la adresa acestuia. Așadar, un caz simplu. Căci Râpa Onița a recunoscut că nu predase citația la locația desemnată de instanță, nu predase citația destinatarului și nici nu luase semnătura destinatarului.

Nu aceeași reprezentare a faptelor a avut-o și polițistul Narcis Constantinescu, de la Secția 3 Poliție Timișoara, care a fost delegat de procurorul Flavius Fraiu să efectueze cercetarea penală a faptelor. După ce a audiat-o pe făptuitoarea Râpa Onița la domiciliul acesteia în prezența soțului ei, Râpa Ioan, fost director al Poștei Timișoara, martor și el în dosar, polițistul a făcut propunere de clasare a cazului. Motivul invocat a fost de-a dreptul halucinant: prin faptul că poștărița și-a trecut pe citație datele reale ale ei din actul de identitate și a semnat, nu a făcut vreun fals! Nu a contat pentru logica șubredă a agentului Narcis că citația nu îi era destinată poștăriței, că în mod evident fals aceasta a trimis la Curtea de Apel București dovada că destinatarul a primit personal citația. Mai important pentru polițist a fost să nu declanșeze cercetarea penală, mai ales că între soțul poștăriței Râpa Onița, Râpa Ioan – fost director al Poștei, și comandantul Secției 3 Poliție Timișoara, comisarul Bulgaru Daniel, este o veche prietenie.

Fără să se mai chinuie să facă verificări, procurorul Flavius Fraiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, a confirmat propunerea de clasare. Iar șeful Parchetului, prim-procurorul Pelmuș Ciprian, a menținut-o fără nici-o motivare.

Dovada falsificată rămâne înscris valabil?

În aceste condiții au fost formulate plângeri la Judecătoria Timișoara, mai ales că, în urma soluțiilor ciudate de clasare date de procurori, a rămas ca fiind perfect valabilă dovada de primire a citației remisă către Curtea de Apel București, dovadă completată în fals de factorii poștali. La fel ca în dosarul penal, funcționarii Poștei Române Râpa Onița și Petran Daniel au recunoscut în fața judecătorului, la termenul din 15.02.2023, că nu au livrat citația destinatarului și că au completat cu datele lor dovada primirii respectivei citații. Pensionat între timp și fără să aibă vreo calitate în dosarul cu care a fost învestită judecătoarea Laura Maria Tomici, fostul director al Poștei din Timișoara, Râpa Ioan, și-a însoțit soția în sala de judecată la termenul din 15.02.2023, dar nu s-a mulțumit cu atât. Arțăgos cu avocații, el a ținut să comenteze, pentru a fi auzit de reprezentanții mass-media și de parcă acest fapt ar conta, că o cunoaște suficient de bine pe președinta completului.

Controversa din jurul soluționării de către procurori a cazului privind falsurile poștașilor din Timișoara se află și în atenția Consiliului Superior al Magistraturii.

author avatar
Catalin Manolache
795 afisari

1 COMENTARIU

  1. 1.siktir,siktir,siktir!

    2.era/este un protocol intre Ministerul Public,
    Ministerul Justitiei si Posta Romana:
    -cica plicurile „pentru justitie”
    NU MAI TREBUIE STAMPILATE
    de plecare/sorire !!!!!!!
    (nu ai fost inshtiintzat=probabil „not guilty”,
    simplu)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger