AcasăJUSTIȚIEJudecătoarea Olimpia Creţeanu detonează NUCLEARA! Alegerile locale, FRAUDATE la Sectorul 1! „Am...

Judecătoarea Olimpia Creţeanu detonează NUCLEARA! Alegerile locale, FRAUDATE la Sectorul 1! „Am găsit ştampilele cu menţiunea VOTAT în sacii cu buletinele de vot”

Scandalul de la Sectorul 1 din Capitală nu a luat sfârșit nici la aproape o lună de zile după alegerile locale, care au avut loc pe data de 27 septembrie 2020.

Judecătoarea Olimpia Creţeanu, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, a afirmat, joi seară, la postul Antena 3, că a descoperit multe nereguli care conduc la ideea că alegerile ar fi putut fi fraudate.

Ștampile cu inscripția VOTAT au fost descoperite în sacii cu buletinele de vot

Potrivit magistratului, în fața SIIJ au fost aduse multe dovezi care atestă neregulile în ceea ce priveşte sacii cu buletinele de vot.

După ce am adunat toate dosarele, am constatat că un număr de aproximativ 30-40 de dosare ale unor secţii de votare nu se regăseau. Am dispus din nou căutarea prin sacii cu buletinele de vot, a sacilor cu rechizite în care se aflau şi listele permanente. Am mai găsit o parte din sacii cu rechizite şi liste electorale, dar nu pe toate. Am repetat această operaţiune, ocazie cu care am găsit ştampilele cu menţiunea VOTAT în sacii cu buletinele de vot utilizate, fapt care era contrar dispoziţiilor care reglementează predarea şi păstrarea buletinelor de vot.

Din câte îmi amintesc, am repetat operaţiunea de căutare de trei ori şi întrucât nici după ultima căutare nu am găsit circa 7 sau 9 dosare cu listele electorale permanente, suplimentare şi complementare, ca urmare a acestui fapt l-am chemat pe preşedintele BES1 şi i-am explicat că nu mai am nicio soluţie pentru a mai găsi acele liste”, se arată în declaraţia judecătoarei.

Judecătoarea Olimpia Crețeanu arată soluția corectă

Având în vedere situaţia creată în cadrul BES1 (…), personal aş fi procedat la renumărarea buletinelor de vot în aceeaşi noapte, în prezenţa membrilor BES 1 şi a secţiei de votare”, a mai spus judecătoarea Olimpia Creţeanu.

author avatar
Eli Dan Davidescu