AcasăJUSTIȚIEITM Ilfov, călcat de mascați. Mai mulți angajați, reținuți! Ce au descoperit...

ITM Ilfov, călcat de mascați. Mai mulți angajați, reținuți! Ce au descoperit procurorii

ITMITM Ilfov, călcat de mascați. Mai mulți angajați, reținuți! Ce au descoperit procurorii

Procurorii anticorupție l-au reținut miercuri pe George Gavrilă, șeful ITM Ilfov, și alți angajați ai instituției, acuzați de luare de mită. Gavrilă este acuzat de DNA că ar fi luat mită circa 4.300 de euro (10% dintr-un contract de 43.000 de euro) pentru a atribui unei firme o licitație.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 7 decembrie 2021, a patru inculpați, între care și șeful ITM Ilfov, George Gavrilă, potrivit news.ro.

Șeful ITM Ilfov, reținut pentru luare de mită

De asemenea, au fost efectuate percheziții domiciliare luni, 6 decembrie, în 12 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care patru la sediul I.T.M. Ilfov, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În perioada 18 mai – 13 septembrie 2021, inculpatul Gavrilă George, în calitate de șef al I.T.M. Ilfov și ordonator de credite, ar fi acceptat, de la administratorul unei firme, o sumă de bani (reprezentând 10% din valoarea unui viitor contract), atât pentru el cât și pentru inculpatul Neagu Iulian Răzvan (membru în comisia de recepție), astfel încât I.T.M. Ilfov să atribuie în mod preferențial un contract de lucrări.

În zilele de 06 octombrie, 08 noiembrie 2021 și 06 decembrie 2021, Gavrilă George ar fi primit, împreună cu Neagu Răzvan Iulian, sume de bani, cu titlu de mită, reprezentând 7% din valoarea celor trei facturi plătite de către I.T.M. Ilfov firmei respective. Contractul atribuit era în valoare de peste 200.000 lei (aprox. 43.500 euro).

author avatar
Andreea Vlad