AcasăJUSTIȚIEÎPS Teodosie, supus unei anchete la Universitatea Ovidius

ÎPS Teodosie, supus unei anchete la Universitatea Ovidius

ips teodosieÎPS Teodosie, supus unei anchete la Universitatea Ovidius

Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius din Constanţa a decis, marți, să înființeze o comisie de anchetă privind activitatea Şcolii Doctorale de Teologie, ca urmare a unor informaţii legate de încălcări ale legislației universitare și ale eticii academice.

În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie desfăşurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată şi situaţia semnalată de către presă cu privire la activitatea Şcolii Doctorale de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Consiliul de Administraţie a hotărât înfiinţarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situaţii”, a transmis Biroul de presă al Universităţii.

ÎPS Teodosie a coordonat doctorate plagiate?

Universitatea Ovidius, unde ÎPS Teodosie este conducător de doctorate la Şcoala Doctorală de Teologie, a reacționat după ce Patriarhia Română l-a acuzat pe acesta de plagiat și lipsa onestității științifice într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie.

ÎPS spune că doar opt lucrări ar fi fost coordonate de el și chiar dacă unele au fost invalidate, această validare nu este definitivă.

Softul antiplagiat determină ce procent dintr-o teză constituie similitudine, iar ghidul de interpretare menționează că suspiciunea de plagiat începe de la un procent de 5% din teză.

În cazul tezelor coordonate de către IPS Teodosie, nici una dintre teze nu a depășit procentul de 5%, altfel n-ar fi putut pleca către CNATDCU. În concluzie, nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie, cum iarăși eronat s-a afirmat public”, arată Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat de presă.

author avatar
Andrei Ștefan
259 afisari

4 COMENTARII

  1. se zice in popor ca numai necuratul baga vearta intre oameni. cum e posibil ca si intre preoti si inalti prelati in vremurile astea sa se dezbine in halul asta cand adevaratii dusmani pt toti sunt din afara lor?????????????Miron Cristea a condus tara si biserica si in ce timpuri nu ca acum pace!!!!!!!!!

  2. Se executa slugile ,se executa la ordin.Ei vorbesc de plagiate dupa ce in vremea lui Iliescu vindeau diplome pe bani si astfel toti analfabetii s-au trezit oameni cu scoala.Acum sunt varful de lance al vaccinarii.Ti se face sila.

  3. Teodosie e o nuca tare pentru Patriarhul Daniel. Îi cam strica planurile și înțelegerea cu Iohanis. Nu e Teodosie un sfânt, dar măcar are atitudine de adevarat creștin și patriot, pe când cei din BOR sunt niște obedienti cu frică doar de Patriarh ca le ia din privilegii, nu de Hristos.

  4. Biserica trebuie sa aiba un Serviciu Patriarhal de spaga, falsuri, LGBT si protectie Inalt prea Felatilor Bisericesti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger