AcasăJUSTIȚIEIon Iliescu, victorie în Dosarul Revoluției: scapă de acuzația de înaltă trădare!

Ion Iliescu, victorie în Dosarul Revoluției: scapă de acuzația de înaltă trădare!

Ion Iliescu, victorie în Dosarul Revoluției: scapă de acuzația de înaltă trădare!

Noul Dosar al Revoluției a fost redeschis, vineri, la Înalta Curte. Vor fi citați cei trei inculpați pentru crime împotriva umanității – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus – precum și peste 2.000 de părți vătămate în acțiunile care au avut loc în perioada 22-31 decembrie 1989.

În rechizitoriu se arată că Ion Iliescu este principalul artizan al „psihozei teroriste” de după 22 decembrie 1989, moment al fugii lui Nicolae Ceaușescu, iar pentru a-i lua locul dictatorului acesta a recurs la acțiuni de dezinformare care au avut ca rezultat 857 de morți și 2.382 de răniți.

Iliescu, acuzat de crime împotriva umanității

Avocatul Adrian Cuculis, cel care apără o parte dintre victimele din acest dosar, a explicat că Înalta Curte își va declina competența pentru că Ion Iliescu nu mai este acuzat de ”înaltă trădare” ci pentru ”crime împotriva umanității”.

Judecătorii de la ICCJ își declină competența din cauza faptului că la momentul comiterii faptelor, Ion Iliescu nu era președinte al României. Ca urmare a acestei situații, Dosarul Revoluției va ajunge să fie judecat la Curtea de Apel București.

Arhivele Securității, distruse de Gelu Voican Voiculescu?

În actul de sesizare se arată că Gelu Voican Voiculescu a avut pe mână arhivele Securității și a distrus probele, iar generalul Iosif Rus este responsabil pentru masacrul de la Otopeni, unde militarii s-au omorât între ei, suspectându-se că ar fi „teroriști”.

Procurorii Secției Parchetelor Militare (SPM) i-au trimis din nou în judecată pe cei trei, după restituirea dosarului la Parchet, pe 10 noiembrie 2021, pentru remedierea unor nereguli.

author avatar
Andrei Ștefan