AcasăJUSTIȚIEIoana Băsescu și Elena Udrea stau ca pe ace! Anunţul de azi...

Ioana Băsescu și Elena Udrea stau ca pe ace! Anunţul de azi al Instanţei, în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009

oana-Basescu-si-Elena-UdreaIoana Băsescu și Elena Udrea stau ca pe ace! Anunţul de azi al Instanţei, în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009

Instanța de judecată a amânat decizia în dosarul în care sunt judecate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Este vorba despre dosarul finanțării campaniei din 2009.

Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la instigare la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

Când va da Curtea de Apel decizia?

Curtea de Apel a decis să amâne pronunțarea sentinței pentru luna martie, ceea ce înseamnă că emoțiile în cazul Elenei Udrea și Ioana Băsescu cresc, având în vedere că abia atunci vor afla dacă vor primi pedepse cu executare, așa cum a cerut Direcția Națională Anticorupție sau achitare, așa cum au cerut prin avocații lor, cele două femei.

Din păcate pentru cele două, procurorii au cerut pedepse maxime pentru ele. „Toate faptele sunt în stare de concurs real.

Vă rugăm să aplicaţi şi un spor de pedeapsă, în virtutea gravităţii faptelor comise prin prisma funcţiei deţinute şi a dispreţului total faţă de lege”, a spus procurorul cu referire la Elena Udrea.

Au cerut închisoare pentru toţi

Procurorul DNA este nemilos: a mai cerut ca şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar să fie condamnaţi la închisoare cu executare, inclusiv în ceea ce îl priveşte pe jurnalistul Dan Andronic.

Aşadar, în numele tatălui, Ioana Băsescu riscă în acest moment pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul alegerilor din 2009, în care este acuzată și Elena Udrea.

Istoria Dosarului alegerilor din 2009

Vă reamintim că DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Care sunt acuzaţiile procurorilor? Ar fi fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală din 2009.

author avatar
Andrei Ștefan
961 afisari

8 COMENTARII

  1. Maria Ta?
    2009?
    Pai i 2021 procesul de la Nuremberg a durat 4 ani… 2 seniorii, 2 juniorii.
    Nu e de mirare ca procesul revolutiei are 30 de ani si nici o rezolutie. Bine macar ca Cescuta a prins tribunalul militar pe timp de necesitate ca altfel sigur se mai judeca si el…

  2. ” Din păcate pentru cele două, procurorii au cerut pedepse maxime pentru ele. … ” cum adica bai Andrei Ștefan ” din păcate ” adica au furat, sigur daca judecătorii stabilesc asta, si tu ca prostu’ le plângi ? Bă, nu-ti este rusine ?

  3. Acum sa vedem Justitia cat de independenta este ?

  4. Cat de nemernic poti fi, sa-ti bagi propriul copil intr-o afacere de coruptie
    Da astai nea Petrov, un turnator la Securitate

    • Nu se poate spune ca Sri nu l-a informat…
      Domnu domnu Petrov,stiti… Fiica dumitale cea balcaza se baga in nefericire domnu Petrov…

  5. Oare exista Justitie in Romania, dupa regimul de trista amintire a lui Basescu ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger