AcasăJUSTIȚIEIoan Niculae rămâne după gratii! Decizia este DEFINITIVĂ

Ioan Niculae rămâne după gratii! Decizia este DEFINITIVĂ

ioan niculaeIoan Niculae rămâne după gratii! Ce a hotărât instanța. Decizia este DEFINITIVĂ

Lovitură pentru Ioan Niculae! Omul de afaceri va rămâne în penitenciar după ce Tribunalul Constanţa i-a respins, marţi, cererea de eliberare condiţionată. Decizia este definitivă!

În urmă cu două luni, Judecătoria Medgidia admisese cererea sa, dar decizia a fost atacată de procurori la instanţa superioară. Tribunalul Constanţa a hotărât, marţi, 18 ianuarie, să admită contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a lui Ioan Niculae.

„Admite contestaţia declarată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţata in dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. Stabileşte termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentinţa penala contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionata şi de punere în libertate a condamnatului”, se arată în minuta instanţei.

Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă. Omul de afaceri a mai formulat alte cereri de liberare condiţionată care i-au fost respinse de instanţă. În luna noiembrie a anului trecut, Judecătoria Medgidia a admis cererea sa de liberare condiţionată, dar decizia a fost atacată la Tribunalul Constanţa.

Prejudiciu de peste 11 milioane de lei

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat, prejudiciul fiind calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei. Ioan Niculae îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

author avatar
Andrei Ștefan