AcasăJUSTIȚIEIoan Niculae a primit, de la Penitenciarul Rahova, răspunsul pe care-l aştepta:...

Ioan Niculae a primit, de la Penitenciarul Rahova, răspunsul pe care-l aştepta: poate fi eliberat! Acum, urmează pasul cel greu

ioan-niculaeIoan Niculae a primit, de la Penitenciarul Rahova, răspunsul pe care-l aştepta: poate fi eliberat! Acum, urmează pasul cel greu

Ioan Niculae a primit undă verde pentru eliberare de la Comisia Specială a Penitenciarului Rahova, la două luni după încarcerarea sa. Următorul pas va fi ca Niculae să obțină o decizie finală în instanță.

Omul de afaceri, patronul echipei Astra, a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat, după cum a explicat atunci avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

De ce a fost condamnat Ioan Niculae

Afaceristul a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Reamintim, la prima sa încarcerare, bărbatul a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme.

Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

author avatar
Andrei Ștefan
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger