AcasăJUSTIȚIEInstanța a decis! Avizul de mediu pentru PUZ Sector 1 e legal....

Instanța a decis! Avizul de mediu pentru PUZ Sector 1 e legal. Fostul primar Tudorache reacționează

Instanța s-a pronunțat cu privire la avizul de mediul pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al sectorului 1.

Mai exact, un complet al Secției a II-a Contencios Administrativ și Fiscal de la Tribunalul București a respins, joi, ca neîntemeiată acțiunea prin care mai multe ONG-uri ceruseră suspendarea executării actului administrativ referitor la avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1.

Decizia a fost luată în dosarul 9483/3/2020, în care reclamanții sunt Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociația Cartierul Rezidențial Drumul Stegarului, Asociația Protecția Lacului Băneasa, iar reclamanți intervenienți Asociația Ecocivica și Asociația Salvați Bucureștiul. Primăriei Sectorului 1 și Agenției pentru Protecția Mediului București le revine calitatea de pârâți. Intervenientă alături de pârâți este Vego Concept Engineering, firma de arhitectură care a elaborat pro bono PUZ Sector 1.

Potrivit portalului instanțelor, completul de judecată „Respinge acțiunea și cererea de intervenție principală ca nefondată.” Soluția instanței poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile.

Ce spune Tudorache

Deputatul Dan Tudorache, fostul primar al sectorului1 și cel care a inițiat PUZ-ul, spune că decizia de ieri a instanței dovedește că afirmațiile potrivit cărora PUZ Sector 1 ar fi încălcat legislația de mediu, că ar fi permis construirea în Pădurea Băneasa și în Parcul Herăstrău sunt niște neadevăruri, potrivit bucurestifm.ro. Dimpotrivă, PUZ Sector 1 urmărește să interzică orice construire în Pădurea Băneasa.

Referitor la Parcul Herăstrău, documentația de urbanism respectivă nu conține referiri la acesta, din simplul motiv că parcul nu se află în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 și, deci, Primăria din Banu Manta nu poate promova reglementări de urbanism pentru o zonă asupra căreia nu are nici un fel de atribuții, explică Tudorache.

Fostul edil al Sectorului 1 susține și că grupul de consilieri PSD de la Sectorul 1 nu este de acord cu inițiativa actualului primar, Clotilde Armand, care, prin proiectul de buget, propune elaborarea, contra cost, a nu mai puțin de patru PUZ-uri pentru tot atâtea zone ale Sectorului 1. Alocarea de fonduri de la bugetul local pentru aceste documentații de urbanism ar fi o risipă, atâta timp cât există PUZ Sector 1, care a fost elaborat gratuit, iar instanța a stabilit că nu încalcă normele de mediu, consideră Tudorache.

author avatar
Andrei Coman
1.085 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger