AcasăJUSTIȚIEInspectoarele ITM au crezut că iau şpagă 2.000 lei de la un...

Inspectoarele ITM au crezut că iau şpagă 2.000 lei de la un patron, dar, 5 minute mai târziu… ŞOC! Cine a intrat pe uşă

Trei inspectoare de muncă din Bihor au fost prinse în flagrant când luau mită de la patroni controlați. Suspectele sunt acuzate că negociau taxe de protecţie de la afacerişti, pentru a-i ierta de amenzi în cazul unor nereguli găsite la firmele controlate.

Femeile au admis că luarea de mită era o practică în instituţie.

Patronul era investigator sub acoperire

Două funcţionare au fost prinse în flagrant, în toamna anului trecut cu 2.000 de lei luaţi de la patronul unei firme orădene. Acestea nu ştiau că reprezentantul firmei era, de fapt, un investigator sub acoperire şi au fost reţinute imediat pentru 24 de ore.

Pentru a nu exista probe audio în momentul în care începea negocierea, una dintre funcţionare scria pe o foaie de hârtie „Care este suma cuvenită pentru ajutorul nostru?”.

Au fost cazuri în care li s-a oferit 1.000 de lei, iar pentru a-i determina să pluseze, una dintre ele scria, tot pe foaie, că sunt, de fapt, trei persoane în control, în timp ce, cealaltă enumera toate neregulile încălcate de patron. Astfel, au ajuns să primească în plic nu 1.000, ci 3.000 de lei, conform antena3.ro.

Condamnări cu suspendare

Cele două angajate prinse cu banii au fost pedepsite cu câte un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, în timp ce una dintre funcţionarele pârâte a primit trei ani de închisoare tot cu suspendare.

De asemenea, au fost concediate şi au primit şi interdicţia de a mai exercita funcţia de inspector de muncă pe o perioadă de trei ani de zile.

author avatar
Andrei Ștefan