AcasăJUSTIȚIEInfracțiunile fostului judecător Ion-Tudoran, uitate spre prescriere?

Infracțiunile fostului judecător Ion-Tudoran, uitate spre prescriere?

Denunțat din anul 2019 de mai mulți martori pentru săvârșirea unor grave infracțiuni precum luarea de mită, trafic de influență, fals în declarații, fostul judecător de la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran își mănâncă liniștit pensia de serviciu de mii de euro. Căci nici după atâta timp nu a fost trimis în judecată pentru faptele sale penale.

Ascuns o bună perioadă prin sanatorii de boli mintale cu scopul evident de a sabota cercetările penale pornite împotriva sa,  judecătorul Ion-Tudoran s-a însănătoșit brusc după ce a simțit că anchetele de la fosta Secție Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) se „înmoaie”, iar faptele sale se apropie de prescripția atragerii răspunderii. Fostul magistrat și-a revenit în mod miraculos chiar și după un AVC, fiind lăsat să plece acasă a doua zi pe proprie răspundere. Căci, lesne de înțeles, era nevoie doar de o acoperire medicală pentru a justifica fuga de răspunderea penală.

Apropiat al fraților Cornel și Florea Pârvu, deținătorii Târgului Autovit, a Pieței Castanilor și a multor altor afaceri imobiliare, judecătorul Ion-Tudoran le-a facilitat acestora, prin emiterea unor sentințe judecătorești ori prin trafic de influență, potrivit declarațiilor unor martori denunțători, obținerea unor business-uri de milioane de euro. Iar faptele nu au rămas nerăsplătite. Căci, potrivit denunțurilor, Ion-Tudoran ar fi primit în schimb recompense financiare substanțiale. 

Bani mulți ar fi făcut judecătorul Ion-Tudoran și din emiterea unor sentințe penale favorabile în anumite dosare. Așa cum a declarat deschis martorul Andronic Aurel, acesta i-ar fi plătit lui Ion-Tudoran, pentru a tergiversa emiterea unei hotărâri de condamnare ce-l privea, până la prescrierea faptelor, suma de 250.000 de euro. Bani dați la pungă în timpul unei partide de table pe bani. Căci, așa cum aveau să declare mai mulți martori, judecătorul era un pasionat al jocurilor de noroc derulate în compania unor personalități celebre. 

Astfel, spun martorii, magistratul a reușit să cumpere apartamente la mare și la munte, să achiziționeze limuzine americane, bărci. Multe din bunuri le-a plasat pe numele soacrei, o pensionară cu datorii la întreținere, altele pe numele fiilor, de profesie șomeri. Iar banii din bănci, puși la vedere pentru zile negre, au fost scoși până la ultimul cent chiar în timpul procedurilor de cercetare penală.

În ciuda evidențelor penale, așa cum am precizat, fostul magistrat Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a fost lăsat să se bucure în liniște de tot ce a agonisit, legal sau ilegal. 

author avatar
Catalin Manolache