AcasăJUSTIȚIEInculpatul Alexandru Ion-Tudoran, avocatul impostor, gata de judecata penală. Urmează fratele Tudor

Inculpatul Alexandru Ion-Tudoran, avocatul impostor, gata de judecata penală. Urmează fratele Tudor

Inculpatul Alexandru Ion-Tudoran, avocatul impostor, gata de judecata penală. Urmează fratele Tudor

Judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești au dispus începerea judecății în dosarul penal 13485/281/2021 în care fiul cel mare al judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, Alexandru, urmează să răspundă pentru faptul că a practicat ani de zile profesia de avocat în România fără a avea acest drept.

„Respinge ca neîntemeiate cererile și excepţiile formulate de către inculpatul Ion Tudoran Alexandru. În baza art. 342 și art. 346 alin. (1) C. proc. Pen., constată competenţa materială și teritorială a instanţei, legalitatea sesizării cu rechizitoriul nr. 190/P/2019 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești privind pe inculpatul Ion Tudoran Alexandru, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza înregistrată pe rolul Judecătoriei Ploiești sub numărul 13485/281/2021 privind pe inculpatul ION-TUDORAN ALEXANDRU, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii unei infracţiuni de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, prev. de art. 348 din Codul penal (cu referire la art. 25 alin. 3 din Legea nr. 51/1995) și cu aplicarea disp. art. 35 alin. 1 Cod penal (24 acte materiale, descrise la pct. A.I. și B. de la capitolul ”În fapt” din rechizitoriu) și a unei infracțiuni prevăzută de art. 59 alin. 6 din Legea nr. 51/1995, cu aplicarea disp. art. 35 alin. 1 Cod penal (7 acte materiale, descrise la pct. A.II. de la capitolul ”În fapt”) cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.”, se arată în minuta completului. (facsimil 1)

Trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru Ion-Tudoran a fost dispusă de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care au stabilit că odrasla judecătorului a alterat actul de justiție, neavând dreptul de a profesa ca avocat la instanțele române. Investigațiile arată că în scurt timp urmează a fi tras la răspundere pentru săvârșirea unor infracțiuni similare și fiul cel mic al magistratului Ion-Tudoran, Tudor Ion-Tudoran. Și acesta, la fel ca Alexandru, s-ar fi înscris prin fraudă în cadrul Ilustrului Colegiu de Avocați din Madrid.

Din baroul paralel al lui Bota, odraslele au aterizat în Ilustre Colegio de Abogados de Madrid

Practiv, ambii fii ai judecătorului au ales să ocolească legea și s-au înscris ca avocați spanioli în Ilustrul Colegiu de Avocați din Madrid. Apoi, cu acest statut, nu au profesat în Spania, cum era firesc, ci au vrut să fie avocați în România. Există însă indicii temeinice că Alexandru Ion-Tudoran, dar și Tudor Ion-Tudoran și-au falsificat parcursul pentru a obține legitimațiile de avocati in Ilustrul Colegiu din Madrid.

Conform legislației spaniole, cei doi ar fi trebuit să parcurgă un curs de licență în dreptul spaniol. Absolvirea unei facultăți particulare de drept în România, așa cum au făcut cei doi frați Tudoran, nu era suficient. Însă cei doi nu au parcurs vreun curs de licență în Dreptul spaniol urmat apoi de un examen, susținut, evident, tot în spaniolă.

Extraordinar este faptul că ambele odrasle ale judecătorului Ion-Tudoran au vrut să răstoarne întregul sistem juridic din România și au făcut plângeri fie Consiliului Superior al Magistraturii, fie Uniunii Naționale a Barourilor din România. Se simțeau, probabil, protejați de funcția tatălui, judecător în materie penală la Curtea de Apel București.

Sub protecția tatălui, frații Tudoran s-au războit cu CSM și întregul sistem judiciar românesc

În ianuarie 2015, pentru a proteja actul de justiție de intervențiile avocaților impostori (Baroul paralel Bota, avocații români înscriși în Bulgaria și Spania) Consiliul Superior al Magistraturii a emis o circulară către instanțele judecătorești din România  cu privire la posibilitatea verificării calității avocaților în timpul ședințelor de judecată prin folosirea aplicației EMAP. Astfel, se încerca eliminarea avocaților impostori ce alterau înfăptuirea actului de justiție. Profund deranjat de decizia CSM – Secția pentru Judecători, Alexandru Ion-Tudoran a cerut acestei instituții să….anuleze circulara. Ba, mai mult, a mai solicitat CSM să îl înregistreze și pe el ca avocat străin în Tabloul Avocaților UNBR. Evident, cum CSM nu se ocupă de Tabloul Avocaților, cererea lui Alexandru Ion-Tudoran a fost respinsă. Tudoranii însă nu s-au lăsat.

Motivând că are o serie de contracte de reprezentare juridică în care reprezintă cetățeni români, iar circulara CSM îl lasă fără muncă, Alexandru Ion-Tudoran a acționat Consiliul în instanță.  Reprezentat de bunul său prieten Silviu Histodorof, el s-a judecat la Curtea de Apel București în dosarul 2568/2/2015. La scurt timp, în dosar a apărut și Tudor Ion-Tudoran, fratele, care a pretins că și el este avocat spaniol și ca atare s-a declarat intervenient. Curtea de Apel București i-a respins lui Tudor Ion-Tudoran cererea de intervenție în dosarul fratelui. La fel a procedat și Înalta Curte. (facsimil 2)

Plin de îndrăzneală, Alexandru Ion-Tudoran a cerut instanței supreme să sesizeze și Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Deși se pretindea avocat internațional, odrasla judecătorului Tudoran nu a achitat însă taxa judiciară de timbru (100 de lei), iar în procedura de filtru i-a fost respins recursul prin decizia din 29 mai 2018. Astfel, războiul pornit de familia Ion-Tudoran împotriva CSM, a instanțelor de judecată și a UNBR a luat sfărșit.

Culmea este că, de fapt, ambii frați Ion-Tudoran au săvîrșit o serie întreagă de falsuri pentru a obține înscrierea în Ilustrul Colegiu de Avocați din Madrid.

În primul rând, ei au pretins că sunt deja avocați români. Și nu erau. Erau doar înscriși în Baroul Paralel Bota, acea construcție fictivă și ilegală desființată apoi prin Recursurile în interesul legii. Cu actele false de la Baroul Bota, despre care spaniolii habar nu aveau, au reușit să acceadă în Colegiul de avocați din Madrid. Însă niciunul nu a urmat cursul de licență în dreptul spaniol. Astfel se face că, dându-și seama de impostură, conducerea Colegiului din Madrid l-a exclus pe Tudor Ion-Tudoran. A mai rămas fratele cel mare, Alexandru, în prezent inculpat.

Dosarul penal de la Ploiești s-a născut din profesarea fără drept ca avocat într-un dosar al tatălui judecător

Suprinzător este că judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, deși știa prea bine că niciunul dintre fii săi nu profesează în mod legal pe teritoriul României, l-a folosit pe Alexandru, ca avocat, în mai multe cauze.

În dosarul 2544/2/2017 de la Curtea de Apel București format împotriva UNBR, judecătorul l-a avut ca avocat pe Alexandru. Evident, instanța trebuia atunci să anuleze acțiunea, ba chiar să sesizeze Parchetul cu privire la impostura falsului avocat.

În dosarul 1307/120/2016 de la Tribunalul Dâmbovița, același judecător l-a angajat pe fiul său, fals avocat, pentru a cere drepturi salariale Ministerului Justiției. Aici însă familia Ion-Tudoran a avut ghinion. Procurorii s-au autosesizat și, după finalizarea cercetărilor, l-au trimis în judecată pe inculpatul Alexandru Ion-Tudoran pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat, dosarul fiind înregistrat în prezent la Judecătoria Ploiești.

author avatar
Catalin Manolache
1.527 afisari

3 COMENTARII

  1. & Evident că justiția actuală nu funcționează conform cutumelor spațiului în care se pronunță instanțele, instanțele anterioare funcționând ca, Sfat al Bătrânilor, Stabor, Adunarea Obști, Curtea Domnească, etc. ?

  2. CUM a ajuns acest impostor sa practice avocatura nu-i de mirare ,vezi ce poama de judecator era taicasu la CA Bucuresti !,golania s-a transmis genetic !.Ma intreb ca tot romanul -CUM ACEPTAU BAROURILE ALEA ACEST IMPOSTOR ANI DE ZILE SA-SI FACA MENDRELE ??. CA JUSTITIA NU-I INSTARE SA DEA CU MATURA LA EA IN OGRADA SI PUTE TOT MAI RAU !,TU ROMANE TE ASTEPTI CA PROSTUL SA-TI FACA CAREVA DREPTATE ??.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger