AcasăJUSTIȚIEInculpatul Alexandru Ion-Tudoran a fost trimis în judecată

Inculpatul Alexandru Ion-Tudoran a fost trimis în judecată

Falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran urmează să fie judecat penal de magistrații de la Judecătoria Ploiești după ce, săptămâna trecută, Tribunalul Prahova a respins ca nefondată contestaţia acestuia împotriva încheierii pronunţată de judecătorul de camera preliminară.

Trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (24 acte materiale) și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat (7 acte materiale), inculpatul Alexandru Ion-Tudoran a încercat să obțină tergiversarea propriului proces penal. Dar nu i-a mers nici cu judecătorii Tribunalului Prahova.

Pentru a evita trimiterea dosarului său la fond, Alexandru Ion-Tudoran a ajuns până într-acolo încât le-a făcut reclamații la Inspecția Judiciară procurorilor de la Curtea de Apel Ploiești ce i-au anchetat în mod profesionist faptele penale. Culmea este că acest dosar penal (26485/281/2021) a fost generat de implicarea ilegală a lui Alexandru Ion-Tudoran ca avocat al tatălui său, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, în cauza 1307/120/2016 de la Tribunalul Dâmbovița.

Niciodată înscris în vreun barou legal, odrasla judecătorului Ion-Tudoran s-a folosit de acte false pretins a fi emise de structura numită Baroul Bota și a construit o adevărată schemă ilegală pentru a profesa ca avocat în România. Cercetat prima dată penal în dosarul 341/P/2015 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru a scăpa atunci de răspunderea penală Alexandru Ion-Tudoran a exprimat la acel moment „convingerea că respectă dispozițiile Legii 51/1995, iar structura din care face parte (Baroul Bota) a fost legal constituită și funcționează legal”. Procurorii l-au crezut, au arătat clemență și nu l-au trimis în judecată. O greșeală enormă.

Pentru a ocoli în continuare legea, Alexandru Ion-Tudoran s-a înscris apoi, ca avocat străin în baroul din Sofia, Bulgaria. O altă ilegalitate, căci el nu practica legal în România profesia de avocat. Apoi, s-a înscris și în Baroul din Madrid, Spania, ca avocat titular. Iarăși ilegal, căci el nu era avocat român. Și nici nu parcursese vreun curs de licență în Madrid pentru a pricepe vreo boabă din dreptul spaniol. Că totul nu a fost decât o schemă penală o dovedește ce a urmat. Căci avocatul spaniol Alexandru Ion-Tudoran nu a profesat în Spania, ci s-a întors în România, și-a confecționat acte false cu însemnele Baroului Madrid, a încasat bani pe chitanțe cumpărate din librării și a început să profeseze ilegal în umbra tatălui său, pe atunci judecător la Curtea de Apel București.

Omerta de la Cornetu

Fapte ilegale similare săvârșite de inculpatul Alexandru Ion-Tudoran sunt și în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. Însă aici se pare că funcționează omerta.

Prim-procurorul de la Cornetu, Simion Minodora, și procurorul Ioșca Alina, aproape că îl favorizează pe Alexandru Ion-Tudoran, lăsând dosarul 1916/P/2019 în așteptare până când infracțiunile acestuia vor fi, cel mai probabil prescrise. Sens în care devine mai mult decât necesară intervenția Inspecției Judiciare pentru a clarifica acțiunile Parchetului Cornetu de favorizare a infractorului.

Pentru a nu îl ancheta pe fiul judecătorului Ion-Tudoran, procurorii de la Cornetu au ajuns până într-acolo încât au declinat cauza, în 2020, către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Cum însă Alexandru Ion-Tudoran nu este avocat pentru a fi cercetat de această unitate a Ministerului Public, dosarul a fost retrimis la Cornetu. Și de atunci zace în nelucrare, deși faptele sunt clare: Alexandru Ion-Tudoran a profesat ilegal ca avocat în dosarele 2932/1748/2016 și 11626/1748/2018, dosare în care a pus concluzii, a pledat în fața instanței și a cerut și primit și cheltuieli de judecată.

author avatar
Catalin Manolache
1.353 afisari

4 COMENTARII

 1. As vrea sa-l pazesc pe ”avocat”! De fapt ce-s ”barourile” astea? Si de ce ”baroul” Bota nu este egalul ”baroului ” Cerveni de exemplu?

 2. Si acum activam programul de albire si de curatare bio a inculpatului, folosim detergent SISTEM cu efecte imediate !

 3. Ca avocat trebuia sa aiba un sediu declarat la fisc si la DITL.pentru asta trebuia sa plateasca si niste impozite grase.
  Exercitare fara drept…dar evaziune e ?
  Dar fals si uz de fals pe.la Barourile din Sofia si Madrid?

 4. cazu e clar:
  tortzionar Alexandru Rafila
  senior,
  ciocoi pribeag adus de vanturi;
  tortzionar Alexandru Rafila
  junioru,
  fie-su.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri