AcasăJUSTIȚIEÎnchisoare cu executare pentru fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman. Ce acuzații...

Închisoare cu executare pentru fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman. Ce acuzații i se aduc

Danut DobreÎnchisoare cu executare pentru fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman. Ce acuzații i se aduc

Magistrații români au consemnat încă o condamnare cu închisoarea. Comisarul Dănuț Dobre, fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, a fost trimis după gratii pentru 3 ani, 6 luni și 20 zile.

Judectării Curții supreme au dat sentința, definitivă, joi, 7 ianuarie. Dobre a fost acuzat pentru luare de mită și trafic de influență.

Acesta ar fi cerut bani, produse alimentare și băuturi alcoolice de la mai multe persoane pentru a le ajuta să obțină permisul de conducere ori să le fie anulate diverse amenzi, spun procurorii anticorupție.

Pedeapsă mai mică față de cea primită inițial

Pedeapsa aplicată lui Dănuț Dobre este mai mică față de cea primită la instanța de fond – Curtea de Apel București – de 5 ani de închisoare.

Judecătorii au confiscat sumele de bani primite ca mită de comisarul de poliție, respectiv 540 lei și 600 de euro.

În același dosar, judecătorii de la Instanța supremă l-au achitat pe procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, după ce acesta primise o condamnare la fond de 1 an și 8 luni sde închisoare pentru favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor.

De asemenea, magistrații l-au achitat și pe Costel Iliuță, agent de poliție în cadrul Serviciului Permise Teleorman, și l-au condamnat la 8 luni închisoare cu suspendare pe Nelu Ovedenie, asociat al unei firme.

author avatar
Andreea Vlad