AcasăJUSTIȚIEImplozie la CNAIR: director, prins în flagrant când lua ȘPAGĂ de 10.000...

Implozie la CNAIR: director, prins în flagrant când lua ȘPAGĂ de 10.000 lei!

Implozie la CNAIR: director, prins în flagrant când lua ȘPAGĂ de 10.000 lei!

Directorul Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florea Dascălu, a fost reţinut sub acuzaţiile de luare de mită, trafic de influenţă, în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Aşadar, procurorii DNA l-au reținut duminică pe unul dintre cei mai longevivi directori din Compania Națională de Drumuri.

Trebuia să facă presiuni asupra unor funcționari publici și privați

Bărbatul ar fi primit bani în mod repetat de la administratorul unei firme ca să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că-i va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).

El avea șpaga luată, de 10.000 de lei, în buzunar. Suma reprezintă o a treia tranșă. El a fost reținut când se intorcea de la o partidă de vânătoare, la care mersese impreuna cu patronul unei firme care primea contracte de la CNAIR.

A petrecut în pandemie

Florea Dascălu s-a făcut cunoscut în primul an de pandemie când au apărut imagini cu el de la o petrecere cu lăutari, în perioada stării de alertă, fără să respecte măsurile sanitare. Acesta a fost filmat de un angajat al CNAIR, care a postat ulterior imaginile pe Facebook.

Acum, suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. A venit și o primă reacție din partea directorului general al CNAIR. Cristian Pistol a transmis că a luat act de reținerea lui Florea Dascălu și că acesta va fi suspendat din postul deținut în funcție de decizia instanței.

author avatar
Andrei Ștefan