AcasăJUSTIȚIEImagini cu momentul în care Florian Tudor, zis ”Rechinul”, este capturat în...

Imagini cu momentul în care Florian Tudor, zis ”Rechinul”, este capturat în Mexic. Anunțul MJ – VIDEO

Imagini cu momentul în care Florian Tudor, zis ”Rechinul”, este capturat în Mexic. Anunțul MJ - VIDEO (foto: captură youtube)

Căutat de ceva vreme de autorități, Florian Tudor, cunoscut drept ”Rechinul”, a fost capturat în Ciudad de Mexico.

Craioveanul a fost a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării către România, a transmis, vineri, Ministerul Justiției.

Au apărut și imagini cu momentul capturării ”Rechinului”, de către oamenii legii. Din care se poate vedea că operațiunea nu a fost tocmai ușoară, bărbatul fiind la un moment dat luat pe sus. Nemaivorbind de faptul că s-au auzit țipete pe mai toată durata procedurii de ridicare a acestuia de la fața locului.

Iată ce a anunțat Ministerul condus de către Stelian Ion:

”În legătură cu procedurile derulate cu privire la cetățeanul român Tudor Florian, Ministerul Justiției este în măsură, la acest moment, să informeze cu privire la următoarele:

La data de 27 mai 2021, în Ciudad de Mexico, cetățeanul român Tudor Florian a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării către România. Sus-numitul este urmărit internațional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă, emis de către Tribunalul București.

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiției, la sesizarea instanței emitente a mandatului de arestare preventivă.

Autoritățile mexicane au colaborat cu autoritățile române cu celeritate și eficiență. Ministerul Justiției a beneficiat de asistența Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Procedura de extrădare se va desfășura conform legislației statului solicitat. Ministerul Justiției din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuțiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării”.

Ce a anunțat și DIICOT-ul:

Totodată, pe același subiect, au transmis informații și reprezentanții DIICOT-ului, tot prin intermediul unui comunicat.

Iată-l:

”La solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, la data de 23.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă în lipsă a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la șantaj și șantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curții de Apel București, din data de 07.04.2021.

La data de 27.05.2021, autoritățile judiciare din Mexic, Fiscalia General de la Republica, au efectuat o acțiune de punere în executare a unui mandat internațional de arestare emis de către autoritățile judiciare din România, pe numele respectivului inculpat, în prezent, acesta aflându-se în custodia autorităților mexicane, în cadrul procedurii de extrădare inițiate de către autoritățile române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Acuzații de clonare de carduri

În cazul craioveanului planează acuzații grele. Nu doar de constituire a unui grup infracțional organizat și instigare la tentativă la omor calificat și șantaj, aspecte menționate de autoritățile române, în comunicatele de după prinderea ”Rechinului”.

Bărbatul este bănuit că ar fi lider al unei rețelele de clonare de carduri, care acționează în 15 ţări, conform antena3.ro. Mai mult, ”Rechinul” se numără printre persoanele cărora le-au fost blocate conturile în operaţiunea „Caraibe”, menită să ducă la destructurarea reţelei operaționale în perioada în care mai mulți români veniţi ca turiști în Mexic, la Cancun, s-au trezit sechestrați pe aeroport, în baza unei alerte colective de securitate, potrivit aceleiași surse.

Presa internaţională a scris chiar că individul ar avea legături cu baronul drogurilor din Mexic, temutul El Chapo. De altfel, încă de acum aproximativ doi ani s-a vehiculat că ”Rechinul” a adunat o avere de aproape o sută de milioane de dolari prin ameninţare, furt, trafic de persoane şi clonare de carduri bancare. Cu o parte din sume, clanul şi-a construit blocuri şi vile în România. Citește mai mult AICI.

author avatar
Andrei Coman
604 afisari

1 COMENTARIU

  1. Va fi trimis in Romania? Pt siguranta lui, poate ar fi mai bine sa ramana intr-un penitenciar mexican. Sa nu-l „sinucida” astia pe aici, la cate stie despre politicienii romani…Deveselu…minore…deh!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger