AcasăJUSTIȚIEGuvernul Cîțu, dosar la DNA pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID

Guvernul Cîțu, dosar la DNA pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID

Florin CituGuvernul Cîțu, dosar la DNA pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID

Florin Cîțu este vizat de o nouă anchetă DNA. Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar in rem, care vizează achiziția de către Guvernul Cîțu a celor 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

Ancheta urmărește să stabilească de ce a fost nevoie de un volum atât de mare de doze de vaccin, precum și cine și cum a justificat comenzile ferme lansate pentru achiziționare, transmite Realitatea Plus.

DNA ar fi cerut documente privind achizițiile! Rămâne de văzut dacă ancheta este rezultatul unei plângeri depuse de cineva sau este vorba de autosesizare. Premierul Florin Cîțu ar fi dat semnalul continuării achiziției, cu toate că exista un aviz negativ din partea Ministerului Finanțelor.

Premierul, somat de PSD

Florin Cîțu a fost somat din PSD să dea explicații cu privire la cele 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, achiziționate de la debutul campaniei de vaccinare.

Preşedintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu, i-a solicitat explicaţii cu privire la contractarea de către România a 120 de milioane de doze de vaccin, în condiţiile în care populaţia ţării este de vreo 6 ori mai redusă.

„Domnul Cîţu care trebuie să plece cu tot cu miniştrii USR nu singur a transformat România în dealer de vaccinuri. Nu poţi să contractezi 120 de milioane de doze şi să nu vină nimeni să te întrebe de sănătate. Poate că va veni momentul unei comisii de anchetă ca să înţelegem care a fost acest deal pe care l-a făcut domnul Cîţu, pentru că dânsul a fost dealer de valută de… la bancă, oficial bineînţeles… Care este scopul şi cine sunt beneficiarii beneficiari? O ţară de 20 de milioane de locuitori din care vaccinabili vreo 13 şi vaccinaţi vreo 5 are contracte de 120 de milioane. Cine trebuie să audă poate aude şi poate şi face”, a afirmat senatorul Lucian Romaşcanu de la tribuna Senatului, în urmă cu câteva zile.

Solicitarea lui Romaşcanu a fost făcută în condiţiile în care pe ordinea de zi a Camerei superioare a Parlamentului a intrat OUG 49 care legiferează ca Statul român să poată vinde dozele de vaccin în exces.

author avatar
Andreea Vlad
504 afisari

5 COMENTARII

  1. Guvern Lieral de fatalai, pai pana acum nu praful Cutu a conduz guvernul asta de cacao, il surprinde indolenta si nepasarea , si faptul ca n-au facut nimic sa combata pandemia, poata doar sa traga pe nas

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger