AcasăJUSTIȚIEFraţii Tate, trimişi în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane

Fraţii Tate, trimişi în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane

tate

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a patru persoane, într-un dosar în care sunt acuzate, printre altele, de trafic de persoane şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Ar fi vorba despre fraţii Andrew şi Tristan Tate.

Ce acuzaţii li se aduc fraţilor Tate?

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de procurori de grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe. Speța a ajuns la judecată pe fond la Tribunalul București.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii străini, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).

Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de materiale având un astfel de caracter.

Cele 7 persoane vătămate identificate pe parcursul urmăririi penale au fost supuse la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”, se arată în comunicatul DIICOT.

Ce bunuri au fost confiscate?

Procurorii au confiscat mai multe bunuri mobile şi imobile (indisponibilizate și sechestrate):

  • 15 terenuri şi clădiri situate pe raza judeţelor Ilfov, Prahova şi Braşov,
  • 15 autoturisme de lux,
  • 14 ceasuri de lux,
  • 2 lingouri şi o medalie,
  • părţile sociale deţinute în cadrul a 4 societăţi comerciale,
  • sumele de 86.580 lei, 52.650 euro, 17.430 USD şi 10.370 lire sterline
  • suma de 21.080508 BTC, existentă în portofele de criptomonedă (aproximativ 384.904,789 USD).
author avatar
Andrei Ștefan