AcasăJUSTIȚIEFostul Ministru al Mediului, Costel Alexe, în vizorul DNA! Ce acuzații îi...

Fostul Ministru al Mediului, Costel Alexe, în vizorul DNA! Ce acuzații îi aduc procurorii anticorupție

costel alexeFostul Ministru al Mediului, Costel Alexe, în vizorul DNA! Ce acuzații îi aduc procurorii anticorupție

Costel Alexe, fost deputat și fost ministru al mediului, este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. DNA cere ridicarea imunității pentru a dispune urmărirea penală. Procurorii anticorupție susțin că Alexe ar fi luat mită 22 de tone de tablă de la un combinat siderurgic.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de: – luare de mită, – instigarea la delapidare.”, se arată în comunicatul DNA.

Președintele CJ Iași ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă „în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră”.

A cerut mită tablă în valoare de 103.000 lei

Mai exact, spun procurorii anticorupție, Costel Alexe este acuzat că, în perioada în care era ministru al mediului, a cerut ca șpagă 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 de lei. Cele 22 de tone de tablă au fost primite pe 23 aprilie și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrate de o rudă de-a sa, potrivit DNA.

Costel Alexe a fost deputat și ministrul Mediului în guvernul Orban. El a renunțat la portofoliul ministerial pentru a candida la șefia Consiliului Județean Iași la alegerile locale din 27 septembrie.

PSD îi cere demisia de la șefia CJ Iași

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, îi cere demisia lui Costel Alexe de la președinția Consiliului Județean Iași, după ce DNA l-a acuzat de luare de mită.

„Conform DNA, Costel Alexe – PNL a luat șpagă în timp ce era ministru, când lumea era ținută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent:

1.Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași;

2.Iohannis să încuviințeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale;

3.USR+ să iasă public si să explice cum partidul “fără penali în funcții publice”s-a asociat la guvernare cu o formațiune coruptă ca PNL”, scrie prim-vicepreședintele PSD, într-un mesaj publicat pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
321 afisari

5 COMENTARII

  1. Primul Liberal luat in vizor de DNA, ce sloganuri -fara penali – cand toti sunt o gasca de penali

  2. TOTI POLITRUCII DE DUPA 1989 ( PRESEDINTI, PREMIERI, MINISTRI, FUNCTIONARI PUBLICI) SUNT PUSCARIABILI.

  3. DNA a deschis tactic sezonul de vanatoare , vine randul pizideilor , sunt cu ochii beliti pe cursele aeriene spre Madagascar si Costa Rica …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger