AcasăJUSTIȚIEFostul director de la Uber, condamnat la 18 luni de închisoare!

Fostul director de la Uber, condamnat la 18 luni de închisoare!

Anthony Levandowski, care a declanșat procesul masiv Waymo vs Uber, a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru furt de secrete comerciale.

După ce s-a declarat vinovat de comiterea furtului, Anthony Levandowski, fostul inginer Google, aflat în centrul unei lupte masive între Waymo și Uber, a fost condamnat marți după-amiază la 18 luni de închisoare de către un judecător federal. De asemenea, a fost de acord să plătească companiei 756.499 de dolari despăgubire, pentru a o compensa că a ajutat Guvernul în soluționarea cazului. Levandowski nu își va începe pedeapsa cu închisoarea până când pandemia COVID-19 nu va trece în întregime, aceasta fiind taxată cu o amendă de 95.000 de dolari.

„Mulțumim judecătorului Alsup pentru că i-a permis lui Anthony să rămână în custodie deocamdată, având în vedere circumstanțele extraordinare aduse de pandemie”, a declarat avocatul lui Levandowski.

Levandowski, în vârstă de 40 de ani, a fost pus sub acuzare pentru 33 de infracțiuni de furt de secrete comerciale și tentativă de furt în august 2019.

Departamentul de Justiție a susținut că a preluat de la Google documente tehnice confidențiale, cu intenția de a le folosi pentru câștigul personal. Aceleași acuzații au stat la baza procesului lui Waymo din 2017 împotriva lui Uber, la care Levandowski nu a fost declarat drept inculpat.

Uber a declarat că l- a concediat pe Levandowski în mai 2017, după ce nu s-a conformat unei investigații interne cu privire la acuzațiile invocate de procesul Google.

„A fost cea mai mare infracțiune pe care am văzut-o vreodată”

„Domnul Levandowski poate rezolva probleme mari”, a declarat judecătorul William Alsup, care a încercat să soluționeze și cazul Waymo v. Uber. „Eu respect asta. Vreau să știi asta.” Însă, Alsup a spus: „Aceasta nu a fost o crimă minoră … Aceasta a fost cea mai mare infracțiune de secrete comerciale pe care am văzut-o vreodată”. El a menționat importanța descurajării altora de la comiterea unor astfel de infracțiuni.

„Vreau ca ei să se gândească. Pot ajunge într-o închisoare federală” a adăugat aceasta. Judecătorul i-a indicat, de asemenea, lui Levandowski că, după ce își ispășește pedeapsa, ar trebui să țină un discurs în fața a 200 de persoane, intitulat „De ce am fost într-o închisoare federală”.

 

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger