AcasăJUSTIȚIEFocar de râie la „azilul groazei” din Mureș. Patronul şi alţi doi...

Focar de râie la „azilul groazei” din Mureș. Patronul şi alţi doi angajaţi, reţinuţi!

Focar de râie la azilul groazei din Mureș. Trei din cele 4 persoane preluate din căminul în care erau ținute în beci au scabie, o boală extrem de contagioasă. Printre ele se numără și fata malnutrită, care se află internată la Spitalul Universitar.

Cea de-a 5-a persoană care a ajuns în București, tot din Mureș, a fost transferată la Spitalul Universitar. Este vorba de o tânără de 22 de ani, despre care medicii spun că este malnutrită, iar starea acesteia este gravă.

Patronul şi administratorul, reţinuţi!

Trei persoane au fost reținute în cazul azilului groazei din Bărdeşti, judeţul Mureş, printre ei fiind patronul şi administratorul căminului. Patronul, administratorul azilului groazei din Mureş şi o a treia persoană angajată la penitenciarul Târgu Mureş au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ce acuzaţii li se aduc? Inculpaţii au constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.

Banii destinaţi îngrijirii bătrânilor au fost folosiţi, însă, în beneficiul membrilor grupării.

Ce suferinţe au îndurat bătrânii?

„Persoanele vârstnice ori cu dizabilităţi, internate în locaţiile gestionate de asociaţie, au fost supuse unor tratamente inumane şi degradante, prin exercitarea unor acte de agresiune fizică şi psihică, privare de libertate, neadministrarea tratamentului medical adecvat, lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei.

La data de 27.07.2023, au fost identificate cinci persoane vătămate, toate cu dizabilităţi, aflate în subsolul unei clădiri aparţinând asociaţiei, cazate în condiţii improprii, printre materiale de construcţii, cu saltele aşezate direct pe podea. În aceeaşi clădire, într-o încăpere de aproximativ trei metri pătraţi, au fost identificate alte două victime, în stare avansată de degradare fizică şi în imposibilitatea de a comunica.

Până la acest moment au fost identificate 56 de persoane, cazate în spaţiile asociaţiei, majoritatea aflate în evidenţa DGASPC Maramureş şi Covasna”, anunţă DIICOT.

Cazul a fost descoperit de membrii organizaţiei Centrul de Resurse Juridice, organizaţie implicată şi în dezvăluirile privind „azilele groazei” din Voluntari.

198 afisari

8 COMENTARII

 1. Romania râioasa cumpara arme

  România cumpără 16 vehicule amfibii de asalt de la americani. Suma obligatorie de plată – COLOSALĂ!

  NATIONAL 2023-07-29 9:56 Autor: Andrei Ștefan

 2. Din presa reiese ca la Tg. Mures o serie de institutii au fost sesizate in legatura cu ororile de la Casuta.. Si anume; AJPIS Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș; ANPIS Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție socială (Ministerul Muncii); ANDPDP Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități București; Direcția de Sănătate Publică Mureș; IJP Mureș_Poliția Mureș; Primăria Târgu Mureș; Prefectura Mureș – Guvernul României’ Ministerul Sănătății; ISU Mureș; DSVSA Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentului Mureș
  Si toate acestea nu au facut nimic, ba unele chiar au ascuns ororile de acolo, neconstatand nimic dupa doua controale.
  Cum se explica oare aceasta inactiune, aceasta paralizie a acestor institutii?
  Dupa cum se vede, mafia azilelor nu are aria de actiune numai in Bucuresti. Aceasta mafie este o mafie nationala, cu reprezentanti la cel mai inalt nivel.
  Cadrul „legal” al acestei mafi a fost instituit printr-o serie de legi, ce par a fi anume intocmite si adoptate, care au lasat posibilitatea ca acolo, la azile si camine si.. , batranii sa fie deposedati de bunuri, jefuiti, sa fie lipsiti de ingrijiri medicale, sa fie supusi la chinuri sa fie infometati si batjocoriti si chiar ucisi.
  Este vorba despre LEGEA Nr. 17 din 6 martie 2000 *** Republicată, privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2008, Legea nr. 270/2008, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2010, Hotărârea Guvernului nr. 978/2015, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2016
  Ca urmare a deficientelor acestor acte normative din acest domeniu, al asistentei sociale a persoanelor varsnice, s-a format in jurul acestor activitati o mafie sprijinita de prevederile legilor ce par a fi initiate si adoptate pentru a favoriza ororile ce ne sunt dezvaluite acum.
  Desigur, aceasta mafie „legala” a instalat din timp, la conducerea institutiilor care aveau obligatia si puterea sa previna si opreasca crimele din azile, oameni potriviti, care fac parte din aceasta mafie nationala si care acum ocrotesc tortionarii si blocheaza orice ancheta.

  • Mafia conduce Romania, are la degetul mic sri, mai, serviciile restul, parchete, politii locale etc Totul este o serparie, o mizerie. Si avem pretentii de europeni, sa fim respectati, sa fim apreciati, iar aici jaf, foame, jeg si mizerie! Oamenii sunt tinuti ca sclavii, dar in schimb avem programe securiste cu lucratori sociali si alti securisti implicati prin care facem preventie in campusuri sociale oriunde se afla obiectivul tinta si vrem chiar sa-i stabilim viata, cu cine sa se culce, ce sa manance, ce sa munceasca, adica demersuri de imbunatatire a calitatii vietii!
   Sictir Jegurilor Cootdobatorule de Caz Securist Nazist NU mai distrugeti viata oamenilor si nu mai monitorizati ca pe tinte Nazistilor!!!

   In rest e bine sclavii cimpara armament de la americani pe banuti multi desi cand vor intra rusii peste noi vom fi oricum praf! Sa bage la cap toti securistii lu Sri si Co.!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri