AcasăJUSTIȚIEFlorin Cîțu calcă în picioare CSM şi tranşează soarta Secţiei de Investigare...

Florin Cîțu calcă în picioare CSM şi tranşează soarta Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie!

Florin-CituFlorin Cîțu calcă în picioare CSM şi tranşează soarta Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie!

Soarta Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pare pecetluită. Premierul Florin Cîțu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la revenirea de la Bruxelles că are încredere în ceea ce face ministrului Justiției în cazul SIIJ și că decizia politică a fost luată deja în cadrul Coaliției.

Reforma în Justiţie este deja agreată de coaliţia de guvernare. Am încredere în ministrul Justiţiei că ştie ce face, am înţeles că vine spre Guvern, vom adopta proiectul de lege şi îl vom trimite spre Parlamentul României„, a spus Florin Cîţu.

CSM a dat aviz negativ

Vineri, Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a dat un aviz consultativ negativ la propunerea proiectului de desființare a SIIJ.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a anunţat vineri, după ce CSM a adat aviz negativ proiectului de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, că a semnat propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei.

Este foarte important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei secţii înseamnă o normalizare, este o promisiune, este un punct foarte clar definit în programul de guvernare şi respectăm toate aceste promisiuni”, a subliniat ministrul.

Diana Şoşoacă a protestat anti-desfiinţarea SIIJ

Zeci de oameni s-au adunat, joi, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia Guvernului Cîţu de a desfiinţa Secţia Specială. Printre protestatari se numără şi Diana Şoşoacă.

Senatoarea exclusă din AUR susţine că desfiinţarea SIIJ este o „inadimisibilă” pe motiv că Secţia specială este „singura entitate care se mai ocupă de cercetare acestor abuzuri şi erori din Justiţie”.

author avatar
Andrei Ștefan