AcasăJUSTIȚIEFiul lui Sile Cămătaru a fost extrădat în România din Italia. Cum...

Fiul lui Sile Cămătaru a fost extrădat în România din Italia. Cum a fost găsit și câți ani va sta după gratii

daniel balintFiul lui Sile Cămătaru a fost extrădat în România din Italia. Cum a fost găsit și câți ani va sta după gratii

Daniel Balint, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru, a fost extrădat din Italia și urmează să fie închis pentru 3 ani și 7 luni.

El a fost adus luni seară pe Aeroportul Otopeni, după ce a fugit din România anul trecut și autoritățile l-au dat în urmărire internațională.

Daniel Balint are de ispășit 3 ani și 7 luni de închisoare

Balint a fost găsit în urma unui schimb de date cu autoritățile din Italia. El a fost prins pe data de 16 ianuarie în Italia, unde fugise după ce a fost condamnat în România.

Poliția Română a comunicat oficial aducerea lui Daniel Balint în țară: ”La data de 20 martie a.c., în urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și autoritățile din Italia, a fost preluat din Italia un bărbat, de 26 de ani, care era urmărit internațional, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din România. Bărbatul a fost preluat de reprezentanții Autorității Naționale a Penitenciarelor, pentru a fi depus într-un penitenciar, în vederea ispășirii pedepsei. Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 6 a emis, la data de 6 iunie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier și nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecție provizoriu. La data de 16 ianuarie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, acesta a fost depistat. Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, prin intermediul atașatului român din Italia și prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE.”

Bărbatul a fost condamnat în iunie 2022 pentru încălcarea unui ordin de protecție obținut de fosta sa iubită și pentru infracțiuni comise în trafic.

Alături de el a fost adus în țară și un alt tânăr, care are de executat o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de închisoare.

author avatar
Andreea Vlad