AcasăJUSTIȚIEFinal de drum pentru Elena Udrea: ÎCCJ a decis dacă rămâne sau...

Final de drum pentru Elena Udrea: ÎCCJ a decis dacă rămâne sau dacă iese din închisoare!

Elena Udrea a obţinut o mare victorie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins cererile depuse de Elena Udrea şi de Tudor Breazu de sesizare a Curţii Constituţionale, decizia instanţei nefiind definitivă.

De asemenea, magistraţii Înaltei Curţi au respins apelurile Elenei Udrea, Tudor Breazu şi Rudel Obreja împotriva respingerii contestației în anulare la hotărârea de condamnare din luna aprilie a acestui an.

Cererile lui Udrea, inadmisibile

Potrivit deciziei pronunțate vineri, s-au respins ca inadmisibile cererile de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală, formulate de către Liberiu Tudor Breazu şi Elena Gabriela Udrea .

Instanța obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Această decizie este cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă după ce ICCJ a respins, în 7 aprilie, contestaţia în anulare depusă de aceasta.

În dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

author avatar
Andrei Ștefan