AcasăJUSTIȚIEFără pic de milă! Acuzații grave. ”Vânătoare” de donații, în numele unor...

Fără pic de milă! Acuzații grave. ”Vânătoare” de donații, în numele unor oameni bolnavi. Descinderi în Alba

Fără pic de milă! ”Vânătoare” de donații, în numele unor oameni bolnavi. Descinderi în Alba (sursa foto: dobrogea.tv)

E greu de crezut că sunt oameni care aleg să profite de bunătatea unor persoane care vor să ajute semeni aflați în situații dificile.

Un caz cu detalii greu de imaginat a ajuns în atenția oamenilor legii din Alba. Sunt acuzații grave planează asupra a trei persoane.

S-a aflat că joi dimineață poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au ieșit pe teren pentru a face două percheziţii. Verificările domiciliare s-au făcut într-un dosar penal, în care, din câte se precizează în comunicatul IPJ Alba, prejudiciul depășește 12.000 de lei.

Trei persoane – două femei și un bărbat – sunt bănuite de fals informatic și înșelăciune.

Detalii din anchetă

Polițiștii au stabilit și cum anume s-ar fi derulat întreaga operațiune de strângere a donațiilor, prin intermediul unei rețele de socializare. Ar fi fost invocate cazuri ale unor persoane suferinde, dar fără acordul acestora. Și s-ar fi profitat de mila unor persoane impresionate de cazurile prezentate.

Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2021, ar fi preluat și prezentat, pe o rețea de socializare, 9 cazuri ale unor persoane bolnave, care ar fi necesitat tratament medical, fără acordul acestora şi ar fi pus la dispoziţie conturi bancare personale, pentru obținerea donaţiilor.

Peste 100 de persoane ar fi efectuat viramente bancare în conturile celor trei bănuiți, iar sumele încasate nu ar fi ajuns la cazurile reale”, menționează oamenii legii.

După încheierea perchezițiilor, cercetările în acest caz se vor continua cu audieri. Astfel că trei oameni urmează să fie duși la sediul poliției, pentru a da explicații în fața anchetatorilor.