AcasăJUSTIȚIEEMOŢII mari pentru Traian Băsescu. Ce verdict așteaptă fostul președinte. ÎCCJ îl...

EMOŢII mari pentru Traian Băsescu. Ce verdict așteaptă fostul președinte. ÎCCJ îl poate DISTRUGE

traian basescuEMOŢII mari pentru Traian Băsescu. Aşteaptă un verdict crucial

Este o zi mare pentru Traian Băsescu: Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) începe vineri, 16 octombrie, judecarea recursului din procesul intentat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) lui Traian Băsescu.

Toate acestea după ce Curtea de Apel București a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte. Imediat după decizie, Băsescu a atacat decizia la Instanța Supremă. Se pare că fostul preşedinte al României și-ar fi turnat colegii de facultate, semnând note cu numele conspirativ „Petrov”. Potrivit CNSAS, Băsescu dădea informații la Securitate despre comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi față de regimul comunist.

Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, de anul trecut, din septembrie.

Cum s-a apărat Traian Băsescu?

Traian Băsescu a precizat în sala de judecată că nu a ştiut că i s-ar fi alocat un nume conspirativ, subliniind că rapoartele sale sunt semnate „căpitan Traian Băsescu”.

„N-am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Nu am semnat un angajament în care să-mi fie introdus şi un nume conspirativ. Nu am ştiut că Contrainformaţiile Militare sunt Securitatea. Am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naţionale” s-a apărat el.

Traian Băsescu a susţinut că studenţii de la Secţia civilă a Institutului de Marină nu aveau interdicţia de a lua legătura cu cetăţeni străini, de a avea relaţii cu aceştia în afara cadrului profesional. Acesta a amintit că vara, ca studenţi, mergeau la Mamaia, unde se întâlneau cu tineri din Cehoslovacia. „Navele româneşti operau în toate porturile lumii şi la Secţia comercială studenţii erau familiarizaţi şi pregătiţi pentru contacte cu străini. (…) Niciodată nu am considerat că acele relaţii ale noastre cu studenţii cehi puteau fi condamnate. Nu ne ascundeam, pentru că nimeni nu ne interzicea„, a mai zis Băsescu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.037 afisari

12 COMENTARII

  1. „Fostul” va fi spàlat ! Nu ar face bine pentru Uniunea Europeanà sà se afle cà primul presedinte al României Comunitare a fost un securist ! Salvat de o Eratà ca sà fie „ales” si a doua oarà ! Si eurodeputatt ! Cum , un individ s-a strecurat printre atîte filtre ? Atîtea Servicii ? Ministru , Primar al Capitalei , Presedintele României de douàori ?
    Exclus ! Deci , PETROV este o inventie a ràuvoitorilor ! Care nu înteleg rolul Uriaas al lui Traian Bàsescu în consolidrea
    Democratiei în România ! Care a promovat în functii cheie cei mai merituosi oameni ! Deschizàtori de drumuri ! Labirintice ! Unde risti sà te pierzi . Bàsescu a fondat România contemporanà ! Asa cum functioneazà si cum aratà ! Un Stat model ! Si cînd te gândesti cà el nu a fost în Corea de Nord !

  2. ICCJ TREBUIE SA FACA DREPTATE Romaniie, iar criminAlul spion sovietic Basescu/Petrov trebuie sa-si primeasca justa condamnare. ÎCCJ îl poate DISTRUGE

  3. Cu tatăl cadru militar, el n-a știut, iar ne minte și cauta sa ne prosteasca, rușine general Petrov

  4. Oare cîtă vreme mai apar în presă asemenea lichele. Acest element dezagreabil a fost RUȘINEA României.Nu credeam că nu va sta la pușcărie tot restul vieții după expirarea ultimului mandat ca oribil președinte al României, dar ce-i faci că are protecția OCULTEI MONDIALE, căreia i-a executat ordinele.
    Piei spurcatule, nu mai apărea la televizor, că face lumea toate bolile,inclusiv Covid-19.

  5. Fac pariu ca Judeccatorii me,Justitia mea independenta,i il vor scoate basma curata. Secu care l-a impins dela spate ca si pe Ciolhanis,inca ii tine in brate. Se sustin si se acopera unii pe altii. Asa merg lucrurile in Statul de drept,Romania normaaaala.

  6. Il spala judecatorii sistemului, il fac ca nou, asta e dreptatea care se face in Romania, asta a facut Basescu, si-a bautut joc de toti si de toate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger