AcasăJUSTIȚIEUPDATE Eliberarea lui Liviu Dragnea, decisă joi, 27 mai! Ce s-a întâmplat...

UPDATE Eliberarea lui Liviu Dragnea, decisă joi, 27 mai! Ce s-a întâmplat la Tribunalul București

Liviu DragneaEmoții mari pentru Liviu Dragnea! Tribunalul București decide viitorul fostului lider PSD

Liviu Dragnea vrea cu orice preț eliberarea condiționată din închisoare. Joi, 27 mai, se împlinesc doi ani de când fostul lider PSD se află în penitenciar, după ce a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

UPDATE 10.36. Liviu Dragnea va afla joi dacă iese mai devreme din închisoare. Tribunalul București a dezbătut, miercuri, cererea lui de eliberare condiționată și a anunțat că va lua o decizie pe 27 mai. Fostul lider PSD a susținut o pledoarie prin videoconferință, dar pe o tabletă pe care judecătorii și-au transmis-o de la unul la altul.

Tribunalul Bucureşti dezbate miercuri cererea lui Liviu Dragnea de eliberare din Penitenciarul Rahova, unde acesta a executat o parte din pedeapsă. La termenul anterior, avocata lui, Flavia Teodosiu, nu s-a putut prezenta la Tribunal din motive medicale, astfel încât instanţa a amânat procesul.

La instanţa de fond, Judecătoria Sectorului 5, Dragnea a primit o decizie nefavorabilă, însă el a făcut contestaţie. Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea.

A avut mai multe conflicte cu Penitenciarul Rahova

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele recunoscând că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

author avatar
Andreea Vlad