AcasăJUSTIȚIEElena Udrea vrea să facă de râs Justiţia din România în toată...

Elena Udrea vrea să facă de râs Justiţia din România în toată Europa. Ce a pus la cale cu avocaţii ei

udrea elenaElena Udrea a aflat răspunsul de la ÎCCJ: iese sau nu din închisoare? Au analizat recurscul în casaţie

Elena Udrea are o mare speranţă la judecătorii europeni ca să iasă din închisoare. Avocaţii ei au formulat un apel la contestația în anulare asupra deciziei de condamnare a fostei blonde de la Cotroceni la 6 ani de închisoare.

Principala plângere? Că în România nu au posibilitatea să facă apel la o cale extraordinară de atac.

Au cerut sesizarea CJUE

Avocații Elenei Udrea au cerut din nou sesizarea CJUE din cauza lipsei de predictibilitate a legii din România. Se pare, totuşi, că şansele fostului ministru al Turismului ar fi minime.

Aceeași cerere i-a fost respinsă de judecători în data de 7 aprilie când a fost trimisă la închisoare. O nouă decizie se va lua în data de 23 septembrie. Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgşor.

Udrea vrea 4,7 milioane euro

O judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de Elena Udrea în legătură neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale în baza cărora instanţa i-a pus sechestru pe avere, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale.

Magistratul care se ocupă ce acest caz, Corina Ciobanu, a admis cererea Elenei Udrea şi a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aceste prevederi legale.

author avatar
Andrei Ștefan