AcasăJUSTIȚIEElena Udrea, şocată de pedeapsa pe care a cerut-o DNA în dosarul...

Elena Udrea, şocată de pedeapsa pe care a cerut-o DNA în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

udreaElena Udrea, şocată de pedeapsa pe care a cerut-o DNA în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Procurorul DNA a cerut marți, la Curtea de Apel București (CAB), o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea în dosarul penal privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care fosta ministră PDL este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită.

Procurorul a cerut 15 ani de închisoare şi pentru Ioana Băsescu

În cazul Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte, reprezentantul parchetului anticorupție a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege în cazul delapidare, ceea ce înseamnă 15 ani.

În același dosar, pentru Dan Andronic, procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu închisoarea cu executare. Verdictul va fi dat la o dată ulterioară, după cum a anunțat judecătorul de la CAB.

Elena Udrea s-a prezentat la termenul din proces

Infectată cu COVID 19 pe 7 ianuarie, Elena Udrea a ieșit din carantină și a participat azi la ultimul termen din procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009.

Udrea a aflat de infectare chiar înaintea ultimului termen din proces, care inițial ar fi trebuit să aibă loc pe 8 ianuarie, a declarat pentru G4Media.ro avocatul acesteia, Veronel Rădulescu.

Elena Udrea era la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. A fost implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009.

Iată că acum Udrea a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

DNA spune că banii din campanie au venit din fapte ilicite

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie.

Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela.

Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă„, arată DNA.

Reamintim că Udrea a scăpat de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Ea a primit o condamnare de 6 ani închisoare, însă pedeapsa a fost anulată, după ce Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanţa supremă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.043 afisari

8 COMENTARII

  1. Baseasca, wodreea și magraonu de Andronic la brutarieeeeee! Băseskioru are imunitate pe viață ca fost președinte suflător în uretra marelui licurici, și e scutit de galera, da fiisa și iubita lui se duc la pușcărie!!! Și mangraonu de Andronic care-i pusese ziaru la dispoziție. O să le trimit chiftele expirate cu praștia peste zidu pușcăriei! Huoooo la pușcarie cu hoții și corupții! și cu co-ruptele-n putză.. Bășinescule cum e vb. aia bă bețivane? Ce ție nu-ți place altuia nu-i face! Cît rău ai facut poporului român!!! Se întoarce roata bro! Karma lovește! 3 cuburi de gheață…la răcoare!

  2. astea-s fleacuri.
    urmeaza pestele cel mare.
    banul flutur, supranumit miliardarul moldovei.
    gheorghita ala de-a nenorocit padurile sucevei, zootehnia si agricultura si acum a trecut la distrus si cultura.
    la cultura, direct prin bogdan gheorghiu.
    sa ne aducem aminte oleaca: „sunt gheorghe flutur si va spun, troian basexu-i cel mai bun.”
    cum a dirijat flutur parandaratul politic in campaniile pt. basescu? daca s-ar da drumul la flutur pe tobogan, elena udrea ar deveni invidioasa, referitor la sumele traficate.
    cuvinte cheie: vama, trafic tigari, paduri, sedii, chirii, firme suveica, contractori si subcontractori, contracte superumflate din bani publici, trafic de functii de conducere la institutii publice, numiri oneroase, interpusi in tot felul de firme prin care se spala zeci de milioane de euro, imobiliare, etc., etc.
    incepand cu mandatul lui basexu, banul flutur si-a creat o retea de interpusi prin care controleaza sume uriase si tot ce misca la nivelul judetului suceava, unul dintre cele mai sarace din tara, dar condus de o oligarhie extrem de bogata.
    politie, justitie, fisc, prefectura, cadastru, parchet, instititii cu atributii de control, nu misca nimic, daca n-au ordin pilitic!
    coruptia la suceava a devenit faraonica!

  3. Dar base, beneficiarul, de ce nu este pedepsit? Daca justitia chiar ar fi ceea ce trebuie si nu o carpa de sters pe jos, el ar trebui sa fie de mult la mititica, pentru muuulte capete de acuzare. Oricum, nu va ingrijorati, in cazul de fata nu se va intampla nimic din ceea ce viseaza, cai verzi pe pereti, porcurorii dna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger