AcasăJUSTIȚIEElena Udrea şi-a pregătit pas cu pas "evadarea" din România. Ce as...

Elena Udrea şi-a pregătit pas cu pas „evadarea” din România. Ce as credea ea că are în mânecă

elena udrea-bulgariaElena Udrea şi-a pregătit pas cu pas "evadarea" din România. Ce as credea ea că are în mânecă

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, cel puţin până pe 14 aprilie, când se va judeca la Sofia apelul formulat de avocatul lui Udrea. Autorităţile din România au cerut extrădarea fostului ministru.

Dacă nu va ajunge în România, Elena Udrea a spus că a cerut azil politic în Grecia, unde a închiriat o locuință unde ar putea să stea, pentru că, spune ea, „are grave probleme de sănătate”.

Udrea şi-a pregătit un apartament în Bulgaria

Elena Udrea a cerut ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu arestul la domiciliu. Ea şi-a închiriat un apartament la Blagoevgrad, un orăşeul din Bulgaria, aflat la graniţa cu Grecia.

Fostul ministru a spus inclusiv că are un contract de închiriere cu o durată de 7 ani în Bulgaria și că poate să aștepte procesul de predare în România în arest la domiciliu. Nu i-a convins, însă, pe judecătorii bulgari.

„Aceștia au spus că există pericolul ca Elena Udrea să fugă din Bulgaria și tocmai de aceea au considerat că ea trebuie să rămână în continuare în arest preventiv.

Elena Udrea dorea, de fapt, să ajungă în Grecia și a prezentat documente în acest sens în instanță pentru că a cerut deja acolo azil politic”, a anunţat postul Antena 3.

A fost scoasă pe uşa din spate

Judecătoarea Coțeva a întrebat-o dacă dorește o traducere scrisă a sentinței, iar Udrea a răspuns afirmativ. Are nevoie de argumentația instanței pentru a-și construi apelul, care se va judeca la Sofia pe 14 aprilie, potrivit Libertatea.

Când totul s-a terminat în sala de judecată, Udrea a fost scoasă pe o ușă din spate, pentru a fi dusă în arest. Probabil că ea a cerut asta, pentru a nu mai trece prin valul de jurnaliști care o așteptau pe hol.

author avatar
Andrei Ștefan