AcasăJUSTIȚIEElena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica. Ce a decis instanța

Elena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica. Ce a decis instanța

elena udreaElena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica. Ce a decis instanța

„Faptele s-au prescris”, a decis instanța, în dosarul Hidroelectrica în care Elena Udrea este judecată pentru trafic de influență și spălare de bani.

Curtea de Apel București a dat marți, 11 aprilie, un prim verdict în procesul Hidroelectrica al Elenei Udrea și a decis încetarea procesului penal, invocând prescripția faptelor, așa cum ceruse și fosta ministră la înfățișarea anterioară. Decizia nu este definitivă.

Faptele s-au prescris

„Încetează procesul penal faţă de inculpata UDREA ELENA-GABRIELA, cu privire la infracţiunile de trafic de influență […] și spălarea banilor [,,,], ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale”, se arată pe portal.just.ro.

Instanța a dispus confiscarea a 3,4 milioane de euro. În speță mai era inculpat și jurnalistul Dan Andronic față de care, de asemenea, a încetat procesul penal tot în baza deciziei CCR privind prescripția.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea era acuzată de procurorii DNA că ar fi primit de la magnatul Energiei, Bogdan Buzăianu, o geantă cu 3,8 milioane de euro cash și acțiuni în valoare de 900.000 de euro la EVZ.

Elena Udrea era acuzată de trafic de influență și spălare de bani

La ultimul termen de judecată, din decembrie 2022, Elena Udrea a cerut încetarea procesului, invocând prescrierea faptelor.

Dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea este judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, a fost trimis în instanţă de DNA în decembrie 2017, dar judecata pe fond a început abia în august 2020.

Procesul a avut 35 de termene, iar multe dintre amânări au fost date pentru că Elena Udrea fie nu venea la proces, fie fugise în Bulgaria după condamnarea din dosarul Gala Bute.

author avatar
Andreea Vlad