Cauta

Judecătorii din Bulgaria, CROŞEU pentru Elena Udrea. Este fix verdictul pe care nu şi-l dorea ea

elena udrea

Elena Udrea, din nou în fața judecătorilor bulgari. Ce se întâmplă cu extrădarea fostului ministru

Elena Udrea ar putea afla marți dacă va fi adusă în România pentru executarea pedepsei cu închisoarea. Actele pentru extrădarea sa au ajuns deja în Bulgaria, au anunțat autoritățile de la Sofia.

UPDATE. Judecătorii din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să fie predată autorităților din România, în primă instanță. Aceasta poate contesta decizia în termen de cinci zile. Apelul se va judeca la Curtea de Apel din Sofia.

Justiţia de la sud de Dunăre a considerat că sunt îndeplinite toate condițile pentru extrădare, au aprobat cererea făcută de autoritățile române și au decis ca Elena Udreasă fie predată României pentru a-și executa pedeapsa de șase ani în dosarul Gala Bute.

Avocații Elenei Udrea au susținut că condițiile din penitenciarul din Romnia în care ar trebui să fie încarcerată aceasta, Târgșor, nu îndeplinesc drepturile Uniunii Europene.

Ştirea iniţială:

Marți are loc al doilea termen în procesul de extrădare al Elenei Udrea, la tribunalul din Bulgaria. Ea va fi adusă din nou în faţa instanţei şi am putea să vedem o primă decizie în acest caz.

Nu va fi însă o decizie definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel din Sofia.

Trebuie să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare

Tribunalul din Bulgaria a solicitat pe 13 aprilie mai multe informații cu privire la condiţiile de detenție în care a stat Elena Udrea în România, înainte de a pronunța un verdict, după ce avocații au susținut că Elena Udrea a fost persecutată politic în România, că a fost amenințată cu moartea într-o închisoare din România și că este bolnavă.

Fost ministru al turismului, Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. În aceeași zi, înainte de pronunțare, Elena Udrea a fugit din România, dar a fost prinsă seara, în Bulgaria.

Ultimele stiri

  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Breaking News: Donald Trump, condamnat! L-au găsit vinovat în procesul cu Stormy Daniels
  • Exit mobile version