AcasăJUSTIȚIEJudecătorii din Bulgaria, CROŞEU pentru Elena Udrea. Este fix verdictul pe care...

Judecătorii din Bulgaria, CROŞEU pentru Elena Udrea. Este fix verdictul pe care nu şi-l dorea ea

elena udreaElena Udrea, din nou în fața judecătorilor bulgari. Ce se întâmplă cu extrădarea fostului ministru

Elena Udrea ar putea afla marți dacă va fi adusă în România pentru executarea pedepsei cu închisoarea. Actele pentru extrădarea sa au ajuns deja în Bulgaria, au anunțat autoritățile de la Sofia.

UPDATE. Judecătorii din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să fie predată autorităților din România, în primă instanță. Aceasta poate contesta decizia în termen de cinci zile. Apelul se va judeca la Curtea de Apel din Sofia.

Justiţia de la sud de Dunăre a considerat că sunt îndeplinite toate condițile pentru extrădare, au aprobat cererea făcută de autoritățile române și au decis ca Elena Udreasă fie predată României pentru a-și executa pedeapsa de șase ani în dosarul Gala Bute.

Avocații Elenei Udrea au susținut că condițiile din penitenciarul din Romnia în care ar trebui să fie încarcerată aceasta, Târgșor, nu îndeplinesc drepturile Uniunii Europene.

Ştirea iniţială:

Marți are loc al doilea termen în procesul de extrădare al Elenei Udrea, la tribunalul din Bulgaria. Ea va fi adusă din nou în faţa instanţei şi am putea să vedem o primă decizie în acest caz.

Nu va fi însă o decizie definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel din Sofia.

Trebuie să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare

Tribunalul din Bulgaria a solicitat pe 13 aprilie mai multe informații cu privire la condiţiile de detenție în care a stat Elena Udrea în România, înainte de a pronunța un verdict, după ce avocații au susținut că Elena Udrea a fost persecutată politic în România, că a fost amenințată cu moartea într-o închisoare din România și că este bolnavă.

Fost ministru al turismului, Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. În aceeași zi, înainte de pronunțare, Elena Udrea a fugit din România, dar a fost prinsă seara, în Bulgaria.

author avatar
Andreea Vlad